Positivt och kreativt dialogkafé i Hertsöns nya mötesplats

Bildtext saknas

Torsdagen den 9 februari höll Lulebo ett dialogkafé i Hertsöns nya mötesplats i den tidigare Servus-butiken på Domherregränd 5. Syftet med dialogkaféet var att visa upp lokalen och dess potential för möjliga samverkansaktörer som samtidigt fick träffas och diskutera vilka typer av verksamheter som skulle kunna bedrivas i huset.

Mer än 50 deltagare med stor bredd

Intresset för ämnet och lokalen var onekligen stort då över 50 personer från en bredd av olika aktörer fanns på plats. Bland deltagarna fanns representanter från olika föreningar med verksamhet på Hertsön, bland annat Hertsöns områdesgrupp, men även från andra föreningar som kan bli etablerade på Hertsön framöver. Från kommunen deltog personer med kommunala funktioner kopplade till verksamhets- eller utvecklingsfrågor på Hertsön samt de kommunala bolagen Luleå business region och Lumire. Fastighetsbolaget Heimstaden, polisen och andra organisationer med engagemang i platsen var också där. Extra kul var det att några skolungdomar från Hertsöskolan deltog i dialogkaféet.

Vi på Lulebo och våra samverkanspartners inom Luleå kommun är alla otroligt nöjda med dagen och arrangemanget!

”Vilken fantastiskt härlig dag med kreativa och positiva samtal. Vi har verkligen fått bekräftat att det finns ett stort behov av lokaler och det var jätteroligt att se och höra att man tog emot vår lokal och dess möjligheter på ett så positivt sätt!” säger Ulrika Enbom Karlsson, hållbarhetsansvarig på Lulebo.

Erik Öhrling, VD på Lulebo är också mycket nöjd med dagen: ”En av de bästa sakerna med dialogkafét är att vi fick så många deltagare från så många olika håll. Med en så bred mix får man verkligen ut många olika tankar, synpunkter och behov, vilket var syftet med dagen. Sedan blir det en extra bonus att upptäcka att alla samtal bottnade i en gemensam vilja att vidareutveckla Hertsöns alla möjligheter och att göra något riktigt bra tillsammans. Det känns förstås riktigt bra!”

Läs mer

Dialogkaféet ingår som en del av Lulebos strategiska utvecklingsarbete ”Hertsöpiloten” som innebär ett ökat engagemang i stadsdelsutveckling. Fler mötesplatser är något som funnits högt på önskelistan bland Hertsöborna.


Film från dialogkaféet

Här kan du se en reportagefilm från Lulebos dialogkafé