Bildtext saknas

Bilden visar ett av Lulebos hyreshus i Gammelstad.

Gammelstad - med historiska vingslag

Gammelstad, en mil nordväst om Luleå centrum består av nio delområden, och brukar beskrivas som Luleås äldsta del. Från början var Gammelstad den naturliga handelsplatsen i Luleå men på grund av landhöjningen kunde man under 1600-talet inte komma in i hamnen. Därför flyttades stadskärnan till den plats den ligger på än idag, därav namnet Gammelstad. Här bor närmare 5000 invånare.

Upplev Gammelstad

I Gammelstad finns ett äldre och ett yngre bostadsområde. I det äldre i närheten av Gammelstads kyrkstad hörs historiens vingslag. Kring kyrkan i Gammelstad finns en samling av 405 kyrkstugor i nästan ursprungligt skick, kyrkstaden finns med på Unescos världsarvslista. Kulturhistoriska friluftsmuseet Hägnan med byggnader från 1700-tal till 1900-tal är ett annat stort utflyktsmål. Här arrangeras bland annat jul- och sommarmarknader och spelmansstämmor.

I den nyare delen finns både villor- och hyreshusområdet Stadsön. Stadsdelen erbjuder bibliotek, elljusspår, friluftsbad, småbåtshamn livsmedelsbutiker, vårdcentral, folktandvård, sporthall och  badhus, samt idrottsplats för fotboll, friidrott, tennis och ishockey.

Flertalet förskolor och grundskola för 1-9

I Gammelstad finns två L-skolor (F-3), en LM-skola (F-6) och en MH-skola (4-9). Här finns fem förskolor och ett vård- och omsorgsboende.

Lulebos bostäder i Gammelstad

I Gammelstad har Lulebo närmare 400 lägenheter i villa- och hyreshusområdet Stadsön och Marieberg, varav 37 stycken i trygghetsboende.

Hyresgästlokaler

I Gammelstad finns tre hyresgästlokal som våra hyresgäster har möjlighet att låna för speciella tillfällen.

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt på detta bostadsområde.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.