Vi bygger ett trygghetsboende i Antnäs

Vepa Antnäs tbo beskuren

Lulebo bygger om ett tidigare äldreboende i Antnäs till ett trygghetsboende med 23 lägenheter. Inflyttning planeras till januari 2022.

I Antnäs, 20 km söder om Luleå, bygger Lulebo om ett tidigare äldreboende till ett trygghetsboende i två våningar. Det blir totalt 23 hyreslägenheter med 1-3 rum och kök eller kokvrå och med en boyta på ca 22-64 kvadratmeter.

Den vanligaste lägenhetstypen i trygghetsboendet har 2 rum och kök eller kokvrå och en boyta mellan ca 48-64 kvadratmeter. Lägenheterna på den övre våningen har egen balkong och alla lägenheter i markplan får egen uteplats. 

En gemensam innergård i söderläge ramas in av träd och buskar och bildar en oas med ett blomstrande grönområde och sittgrupper.


Arbetet påbörjades under sommaren 2021
Ombyggnaden av det tidigare äldreboendet inkluderar tillskapande av flera helt nya lägenheter. Sommaren 2021 påbörjades ombyggnadsprojektet med rivning av de ytor som skulle byggas om från tidigare funktioner till nya lägenheter. Under sommaren har även fasaden målats om och ett nytt yttertak har lagts.

Ombyggnadsprojektet löper på enligt tidplan
Under hösten och vintern 2021 färdigställs alla ytskikt inomhus för att möjliggöra inflyttning under januari 2022. 

Utemiljö och uteplatser färdigställs under sommaren 2022-2023
Utemiljön ska enligt plan färdigställas under sommaren 2022-2023 och i samråd med hyresgästerna.


Trivsel och gemenskap för aktiva och självständiga personer
Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus med vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap, stimulans och samvaro, exempelvis i samband med de dagliga aktiviteterna som Lulebos trivselvärdar, tillsammans med hyresgästerna, planerar och genomför bland annat i de gemensamma samvarolokalerna.

Är du intresserad av att flytta in i Antnäs trygghetsboende?
Klicka här för läsa mer om lägenheterna, se bofaktaritningar och hyror med mera.

Kortfakta

Antnäs trygghetsboende
Knalltorpsvägen 6
975 93 Luleå


Lediga lägenheter

Klicka här för att visa lediga lägenheter hos Lulebo


Kontakta Lulebos Kundcenter

Vid frågor om lägenheter, kötider, bilplatser och avtalsskrivning, kontakta Lulebos Kundcenter, 0920-23 67 30, eller via e-post.


För mer information

Har du frågor om projektet är du välkommen att kontakta Lulebos projektledare via e-post.