Bildtext saknas

Bilden visar en innergård på Östra Skurholmen.

Östra Skurholmen - med 1950-1960 tals prägel

På östra Skurholmen, cirka 3 km öster om Luleå centrum, erbjuder vi trivsamma lägenheter i tvåvåningsfastigheter och naturnära miljö. Stadsdelen är till en viss del byggt på ett berg. Kvarteret Gjutaren är byggt under 1950- och 1960-talet. I närheten ringlar Ringgatan genom stadsdelen, här med bostäder byggt runt 1990. Befolkningen uppgår till cirka 4600 invånare. Boendeformen är jämnt fördelad mellan hyresrätt, bostadsrätt och äganderätt.

Trivsamt bostadsområde

Inom stadsdelen finns ett mysigt och klassiskt café och en jourlivsbutik. Angränsande bostadsområdet Örnäset erbjuder ett rikt serviceutbud med bland annat vårdcentral och apotek.

Förskolor och grundskola F-3

På Skurholmen finns en LM-skola (F-3), fyra förskolor samt ett vård- och omsorgsboende. Här finns också vårdcentral och folktandvård.

Lulebos bostäder på Östra Skurholmen

Lulebos bestånd på Östra Skurholmen består av drygt 200 lägenheter (1-3 rummare).

Hyresgästlokaler

På Skurholmen finns en hyresgästlokal som våra hyresgäster har möjlighet att låna för speciella tillfällen. (Hyresgästlokalen är för närvarande inte tillgänglig för utlåning.)

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt i vårt bestånd.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.