Bildtext saknas

Bilden visar en innergård på Örnäset.

Örnäset - tog form under 1950-talet

På Örnäset, 3 km öster om Luleå centrum, uppgår folkmängden till cirka 3000 invånare. De flesta bor i hyresrätt eller villa. Området blev en del av Luleå stad 1933 och 1949 antogs stadsplanen för den nya stadsdelen Örnäset. Behovet av bostäder var stort efter att Norrbottens Järnverk hade öppnat 1943 och Örnäset planerades som Luleås första större bostadsområde av modernistiskt snitt.

Unika faciliteter

Sommartid erbjuder Örnäset ett tempererat utomhusbad, intill badet ligger en idrottsanläggning med fotbollsplaner. Inom området finns även en boule- och extremsporthall. Hallen är cirka 2 700 m² stor och är uppdelad två plan. Den innehåller en boulehall med boulebanor och en extremsporthall för skateboard, bmx, inlines och kickbike. Utanför hallen finns en allaktivitetspark med bland annat boulebanor, en multisportarena, en streetbasketplan och en skateboardpark helt i betong. Örnäsets centrum tjänar stadsdelen, och kringliggande stadsdelar, med en stormarknad och ett flertal mindre butiker, restauranger och serviceföretag.

Förskolor och skolor

På Örnäset finns två förskolor och Örnässkolan (F-9). Här finns vård- och omsorgsboende och en  vårdcentral.

Lulebos bostäder på Örnäset

Stadsdelen är uppdeladed i flera delområden. Här har Lulebo drygt 360 lägenheter med 1-6 rum och kök, varav ett trygghetsboende med 42 lägenheter för hyresgäster som fyllt 65 år. 

Hyresgästlokaler

På Örnäset finns en hyresgästlokal som våra hyresgäster har möjlighet att låna för speciella tillfällen. 

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt i vårt bestånd.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.