Bergnäsets trygghetsboende

Bergnäsets trygghetsboende ligger på Producentvägen 1A och 1B, intill mejeriet, Bergnäsets hälsocentral, tandläkare och apotek, en livsmedelsbutik, den lokala pizzerian och busshållplatsen - och bara ca 2 km från Luleås centrum. De två husen har ett idylliskt, naturnära läge vid foten av en bergssluttning täckt av tallskog.

Två hus, åtta våningar, 120 lägenheter
Bergnäsets trygghetsboende består av två hus med totalt 120 lägenheter i storlekar från ett till tre rum och kök. Alla lägenheter har en egen inglasad balkong som, tillsammans med de stora glaspartierna i både trapphus och korridorer, ger både ljus, utsikt och närhet till naturen - även från insidan.

De 60 lägenheterna per hus finns på våningarna 1-6 och vetter åt två olika håll:

 • 48 välplanerade och yteffektiva enrumslägenheter på ca 47 kvm och 12 trivsamma tvårumslägenheter på ca 59 kvm har balkong med morgonsol och utsikt mot kvarteret och staden.
 • Ytterligare 50 rymliga tvårumslägenheter på ca 59 kvm och 10 fullstora trerumslägenheter på ca 81 kvm har balkong med middagssol och utsikt mot det gemensamma grönområdet, berget och tallskogen.

Genomtänkta planlösningar och moderna materialval
Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor, stora ljusinsläpp och ljusa kök och badrum. Materialvalen är moderna och valda för att ge en varm och ombonad atmosfär med goda förutsättningar för personlig inredning. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och badrummen är förberedda för tvättmaskin.

Samvarolokal, hobbyrum och gästlägenhet
På entréplan i Bergnäsets trygghetsboende finns hyresgästernas förråd, en gemensam bastu med relax, tre välutrustade tvättstugor, ett avfallsrum med kärl för de flesta fraktioner samt flera gemensamma utrymmen som hyresgästerna kan använda för olika aktiviteter. Här finns till exempel en samvarolokal – hyresgästernas gemensamma vardagsrum - som anpassas till stora eller små sammankomster med hjälp av skjutdörrspartier.

Lokalen, som är möblerad för flexibilitet, har ett fullt utrustat kök, ljuddämpande gardiner och hörselslinga. Utöver detta finns också olika hobbyrum och en möblerad gästlägenhet som hyresgästerna kostnadsfritt kan använda när man får långväga besök. 

En tanke bakom varje detalj
För att möta åldersgruppens fysiska och sociala behov har Bergnäsets trygghetsboende viss tillgänglighetsanpassning, både inomhus och utomhus, i lägenheterna och i de gemensamma utrymmena. Varje hus har sin egen huvudentré, hiss och trapphus men husen är kopplade till varandra från våning noll (entréplan) och nedåt till källarplan där garaget med plats för 61 bilar finns. Man behöver alltså inga ytterkläder för att gå från det ena huset till det andra.

Nivåskillnader har undvikits så långt det varit möjligt och alternativa vägar har utformats som komplement där nivåskillnader inte kunnat undvikas. En utgång från våning ett och en trappa på utsidan, mellan husen, leder till det gemensamma grönområdet med uteplatser och planteringar på sydsidan av de båda husen. Dörrbredder och trösklar fungerar för rollatorer och rullstolar. Belysningen är förstärkt såväl inomhus, i hall, kök och badrum, som utomhus.

Trivsel och gemenskap för aktiva och självständiga personer
Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus med vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap, stimulans och samvaro, exempelvis i samband med de dagliga aktiviteterna som Lulebos trivselvärdar, tillsammans med hyresgästerna, planerar och genomför bland annat i de gemensamma samvarolokalerna.


Klicka på bilden för att komma till lägenhetsväljaren.

 • Klicka därefter på de två husen i bildens nederkant.
 • Dator: flytta muspekaren till valfri lägenhet och klicka för att visa typritning.
 • Mobil eller padda: klicka på valfri lägenhet för information.
 • Nederst på sidan finns funktionen ”Rotera” som ger dig möjlighet att växla mellan husens båda sidor.
 • I ramen överst på sidan finns fler verktyg som hjälper dig utforska husen och lägenheterna. Bland annat en solstudie som visar hur solens strålar faller under olika tidpunkter på dygnet (en dag i juni).

Information om status och hyresnivåer uppdaterades senast i augusti 2019 och gäller inte längre.

För aktuell information om lediga lägenheter och hyror gå till Lediga lägenheter på vår hemsida.

Faktaruta

Klicka på bilden och ladda ner broschyren

Bergnäsets tbo broschyr att ladda ner Notera att hyrorna som anges i materialet inte är uppdaterade till aktuell hyresnivå.


Info om garageplatser
Ladda ner info om garageplatser på Producentvägen 1 A

Ladda ner info om garageplatser på Producentvägen 1A

Ladda ner info om garageplatser på Producentvägen 1B


Lediga garageplatser?
Klicka här för att visa lediga garageplatser.


Bergnäsets trygghetsboende Producentvägen 1 A och 1 B
972 51 Luleå

 • Inflyttning: juni 2019
 • Våningar: 8 st, inklusive källare
 • Hiss: ja, en i varje hus
 • Porttelefon: ja
 • Lägenheter: totalt 120 st
  - 48 st 1 RoK (ca 47 kvm)
  - 62 st 2 RoK (ca 59 kvm)
  - 10 st 3 RoK (ca 81 kvm)
 • Internet: Lulebos internetleverans om 100/100 Mbit ingår i hyran
 • Samvarolokal: ja
 • Hobbyrum: ja, 2 st
 • Dagliga aktiviteter: ja, 7 dagar/vecka
 • Bastu: ja
 • Gästlägenhet: ja
 • Tvättstuga: ja, 3 st
 • Parkering: ja, 61 bilplatser i varmgarage i källaren

Månadshyror
Nedan angivna hyresintervall gällde i november 2021.

1 rok: 7 127-8 015 kr/mån
2 rok: 8 604-9 503 kr/mån
3 rok: 11 360-11 926 kr/mån


Lediga lägenheter?
Klicka här för att visa lediga lägenheter.


Kontakta Lulebos Kundcenter
Kontakta vårt Kundcenter när du har frågor gällande lägenhetskön, lediga lägenheter, kontraktsskrivning, nycklar, parkeringsplatser med mera.


Bovärd
Kaj Jakobsson, 0920-23 67 26, eller via e-post

Välkommen att kontakta bovärden vid frågor om lägenheten, fastigheten eller bostadsområdet.


Trivselvärd - kontaktperson
Eva Öhrling, 0920-23 67 69, eller via e-post

Kontakta gärna vår trivselvärdsrepresentant vid frågor om dagliga aktiviteter på våra trygghetsboenden.