Lulebo

Trygghetsboende Bergnäset

Välkommen på lägenhetsvisning!

Vi hälsar dig välkommen på en 360-graders rundvandring i en tvårumslägenhet i Bergnäsets Trygghetsboende. Lägenheten är placerad högst upp i ett av husen, i riktning mot älven och staden. Klicka på bilden för en 360-graders rundvandring i lägenheten som är cirka 45 kvadratmeter. Sidan öppnas i ett nytt fönster, där klickar du på pilen i bildens mitt för att starta visningen. Vill du få material och inbjudningar till informationsträffar, anmäl dig genom att klicka här och skicka ett mejl till oss.

Trygghetsboendet på Bergnäset, entré mot Producentvägen.

På Producentvägen på Bergnäset bygger vi ett trygghetsboende. De två åttavåningshusen ger plats för totalt 121 lägenheter (varav en utgör gästlägenhet) och 61 garageplatser. Preliminärt släpps lägenheterna för intresseanmälan hos Bostad Luleå i januari 2019. Inflyttning beräknas till juni 2019.

Trygghetsboende är hyreslägenheter för de som är 65 år eller äldre. Det är inte ett vårdboende utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov där de boende själva sköter sina vardagsbestyr.

Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap och samvaro, exempelvis i samvarolokalerna på bottenvåningen. En tivselvärd är knuten till boendet och tillsammans med de boende planeras och genomförs gemensamma aktiviteter.


Lättillgängligt

Husen består av åtta våningar; garage i källarplan, gemensamhetslokaler i suterrängplan och sex våningar med bostäder. Det finns inga hinder som nivåskillnader, trappsteg eller höga trösklar i husen eller i lägenheterna. Belysningen är förstärkt i hall, kök och badrum. Balkongerna blir inglasade. Tvättstugor, förråd och soprum är lättillgängliga.

De två husen smälter på ett smakfullt sätt in i omgivande skogsmiljö och de erbjuder vilsamma sittplatser i nära anslutning till husen. Intill boendet finns livsmedelsbutik, vårdcentral, folktandvård och hållplats för lokaltrafikens bussar.


Lägenhetstyper

Här bygger vi 49 st ettor (ca 47 m2), 62 st tvåor (ca 59 m2) och 10 st treor (ca 81 m2), samtliga med diskmaskin. I badrummen förbereds för tvättmaskin.

Broschyr med hyror m.m. blir tillgänglig på webben och i vårt Kundcenter i god tid innan lägenheterna blir tillgängliga för intresseanmälan. Kundcenter nås på telefon 0920-23 67 00, eller via e-post.


Lägenhetsbeskrivningar och faktablad

Ladda ner preliminära typritningar som beskriver lägenheterna.

Ladda ner faktablad med kortfattad beskrivning.

Trygghetsboende

Gemenskap och samvaro för den aktive!

Trivselvärd är knuten till trygghetsboendet för att tillsammans med de boende skapa förutsättningar för social gemenskap samt erbjuda stimulans och innehåll i vardagen.


Det finns gemensamhetslokal för de boende och gästlägenhet för anhöriga på besök.


Kundcenter

Frågor om lägenheter, kötider och avtalsskrivning besvaras av Kundcenter.

Tel: 0920-23 67 00
Kontakta oss


Intresseanmälan

Lediga lägenheter publiceras hos Bostad Luleå. För att anmäla intresse krävs att du har registrerat dig och betalat in årsavgiften till Bostad Luleå.


Lulebos medverkan i EU-projekt för utveckling av arbetet med äldre.

Ladda ner och läs dagboksberättelse från trivselvärdens veckovistelse i Italien (nov. 2015).

Ladda ner och läs dagboksberättelsen från trivselvärdarnas veckovistelse i Italien (april 2016).

Klicka på bilderna nedan för större format. Bild 1: fasad mot Bergstaden. Bild 2: byggbild september 2018. Bild 3: vy mot Luleå stad. Bild 4: badrum. Bild 5: fasad mot Producentvägen. Bild 6: kök. Bild 7: vardagsrum. (Interiörbilder utgör exempel, möblemang ingår ej i lägenheten.)


  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek