Bergnäsets trygghetsboende - nära staden och mitt i naturen

Bergnäsets trygghetsboende ligger på Producentvägen 1 A och 1 B, i direkt anslutning till stadsdelens centrum och service. Husen, som är sammanbyggda i källar- och entréplanet, färdigställdes under 2019 och de första hyresgästerna flyttade in i juni 2019. 

Bergnäsets trygghetsboende ligger på Producentvägen 1 A och 1 B, intill mejeriet, Bergnäsets hälsocentral, tandläkare och apotek, en livsmedelsbutik, den lokala pizzerian och busshållplatsen - och bara ca 2 km från Luleås centrum. De två husen har ett idylliskt, naturnära läge vid foten av en bergssluttning täckt av tallskog.

Två hus, åtta våningar, 120 lägenheter

Bergnäsets trygghetsboende består av två hus med totalt 120 lägenheter i storlekar från ett till tre rum och kök. Alla lägenheter har en egen inglasad balkong som, tillsammans med de stora glaspartierna i både trapphus och korridorer, ger både ljus, utsikt och närhet till naturen - även från insidan.

De 60 lägenheterna per hus finns på våningarna 1-6 och vetter åt två olika håll:

 • 48 välplanerade och yteffektiva enrumslägenheter på ca 47 kvm och 12 trivsamma tvårumslägenheter på ca 59 kvm har balkong med morgonsol och utsikt mot kvarteret och staden.
 • Ytterligare 50 rymliga tvårumslägenheter på ca 59 kvm och 10 fullstora trerumslägenheter på ca 81 kvm har balkong med middagssol och utsikt mot det gemensamma grönområdet, berget och tallskogen.

Genomtänkta planlösningar och moderna materialval

Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor, stora ljusinsläpp och ljusa kök och badrum. Materialvalen är moderna och valda för att ge en varm och ombonad atmosfär med goda förutsättningar för personlig inredning. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och badrummen är förberedda för tvättmaskin.

Samvarolokal, hobbyrum och gästlägenhet

På entréplan i Bergnäsets trygghetsboende finns hyresgästernas förråd, en gemensam bastu med relax, tre välutrustade tvättstugor, ett avfallsrum med kärl för de flesta fraktioner samt flera gemensamma utrymmen som hyresgästerna kan använda för olika aktiviteter. Här finns till exempel en samvarolokal – hyresgästernas gemensamma vardagsrum - som anpassas till stora eller små sammankomster med hjälp av skjutdörrspartier.

Lokalen, som är möblerad för flexibilitet, har ett fullt utrustat kök, ljuddämpande gardiner och hörselslinga. Utöver detta finns också olika hobbyrum och en möblerad gästlägenhet som hyresgästerna kostnadsfritt kan använda när man får långväga besök. 

En tanke bakom varje detalj

För att möta åldersgruppens fysiska och sociala behov har Bergnäsets trygghetsboende viss tillgänglighetsanpassning, både inomhus och utomhus, i lägenheterna och i de gemensamma utrymmena. Varje hus har sin egen huvudentré, hiss och trapphus men husen är kopplade till varandra från våning noll (entréplan) och nedåt till källarplan där garaget med plats för 61 bilar finns. Man behöver alltså inga ytterkläder för att gå från det ena huset till det andra.

Nivåskillnader har undvikits så långt det varit möjligt och alternativa vägar har utformats som komplement där nivåskillnader inte kunnat undvikas. En utgång från våning ett och en trappa på utsidan, mellan husen, leder till det gemensamma grönområdet med uteplatser och planteringar på sydsidan av de båda husen. Dörrbredder och trösklar fungerar för rollatorer och rullstolar. Belysningen är förstärkt såväl inomhus, i hall, kök och badrum, som utomhus.

Trivsel och gemenskap för aktiva och självständiga personer

Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus med vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap, stimulans och samvaro, exempelvis i samband med de dagliga aktiviteterna som Lulebos trivselvärdar, tillsammans med hyresgästerna, planerar och genomför bland annat i de gemensamma samvarolokalerna.


Fakta Bergnäsets trygghetsboende

Ladda ner broschyr om Bergnäsets trygghetsboende*

*Notera att hyrorna som anges i materialet inte är uppdaterade till aktuell hyresnivå.

Ladda ner platskarta för garageplatser på Producentvägen 1 A

Ladda ner platskarta för garageplatser på Producentvägen 1 B


Bergnäsets trygghetsboende
Producentvägen 1 A och 1 B
972 51 Luleå

 • Inflyttning: juni 2019
 • Våningar: 8 st, inklusive källare
 • Hiss: ja, en i varje hus
 • Porttelefon: ja
 • Lägenheter: totalt 120 st
  - 48 st 1 RoK (ca 47 kvm)
  - 62 st 2 RoK (ca 59 kvm)
  - 10 st 3 RoK (ca 81 kvm)
 • Internet: Lulebos internetleverans om 100/100 Mbit ingår i hyran
 • Samvarolokal: ja
 • Hobbyrum: ja, 2 st
 • Dagliga aktiviteter: ja, 7 dagar/vecka
 • Bastu: ja
 • Gästlägenhet: ja
 • Tvättstuga: ja, 3 st
 • Parkering: ja, 61 bilplatser i varmgarage i källaren

Lediga lägenheter?
Klicka här för att visa lediga lägenheter hos Lulebo


Lediga garageplatser?
Klicka här för att visa lediga parkeringsplatser hos Lulebo


Kontakta Lulebos Kundcenter
Kontakta vårt Kundcenter när du har frågor gällande lägenhetskön, lediga lägenheter, kontraktsskrivning, nycklar, parkeringsplatser med mera.


Bovärd
Kontakta bovärden vid frågor om lägenheten, fastigheten eller bostadsområdet.


Trivselvärd - kontaktperson
Eva Öhrling, 0920-23 67 69, eller via e-post

Kontakta gärna vår trivselvärdsrepresentant vid frågor om dagliga aktiviteter på våra trygghetsboenden.