Studentbostäder - för dig som studerar vid Luleå tekniska universitet

På bostadsområdena Porsön och Björkskatan i Luleå har Lulebo drygt 1 000 studentbostäder i olika kategorier; egna lägenheter (möblerade och omöblerade) samt möblerade rum i korridorsboende. Alla bostäder har bredbandsuppkoppling och en kapacitet på upp till 100 Mbit ingår i hyran.

Alla våra studentbostäder erbjuder närhet till universitetet. Både Porsön och Björkskatan har också goda bussförbindelser och var sitt eget centrum med service som vårdcentral, folktandvård, kyrka, livsmedelsbutik, kiosk, frisör, pub och pizzeria.

Välj adress för mer information om de olika studentbostäderna

Endast studerande vid LTU kan få hyreskontrakt för studentbostad

För att erbjudas hyreskontrakt på en studentbostad krävs att du uppfyller både Lulebos allmänna uthyrningsvillkor och Lulebos särskilda villkor för studentbostäder.

De särskilda villkoren för studentbostäder innebär bland annat att du behöver intyg som styrker att du studerar eller att du är antagen för studier och inom kort kommer att börja studera vid Luleå tekniska universitet (LTU). Studierna måste vara minst på halvfart: 7,5 poäng/läsperiod, för att du ska uppfylla de särskilda villkoren för studentbostäder. 

Antagningsbesked innan studiestart, registreringsintyg, anställningsbevis för doktorand eller forskarstudier samt intyg på YH eller KY-utbildningar tillhörande LTU gäller som godkända intyg.

Logga in på Mina sidor för att ladda upp dina intyg när du har fått ett erbjudande om visning. 

Årshyran är fördelad på 10 månader

Årshyran för studentbostäder är fördelad på 10 månader och utgår med 1/10 per månad under perioden augusti-maj. Hyreskontrakt avseende studentbostäder som sägs upp i april eller maj avslutas till och med sista juli på grund av de hyresfria månaderna. Hyresgästen har inte rätt till ersättning i de fall hen inte skulle kunna nyttja de betalningsfria månaderna.

Hitta till Lulebos Kundcenter

Fakta om våra studentbostäder

Här hittar du mer information om våra studentbostäder på olika bostadsområden.


Lediga lägenheter?
Här hittar du alla lediga studentlägenheter hos Lulebo

Från kö till kontrakt
Läs mer om Lulebos lägenhetsköer, uthyrningsprocessen och villkor för uthyrning.

Kontakta Lulebos Kundcenter
Kontakta vårt Kundcenter när du har frågor gällande lägenhetskön, lediga lägenheter, kontraktsskrivning, nycklar, parkeringsplatser med mera.  

Nycklar och inflyttning m m
Läs mer om nyckelutlämning, folkbokföring, adressändring och annat som kan vara bra att veta inför inflyttning!

Lulebos studiekontroller
Det är alltid brist på studentbostäder. För att hjälpa så många studenter som möjligt att hitta en bostad genomför Lulebo regelbundet studiekontroller för att se till att våra studentbostäder inte hyrs av fel personer. 

När du har studerat färdigt
Om du bor i en Lulebo studentlägenhet men inte längre studerar vid Luleå tekniska universitet är det dags för dig att tänka över din bostadssituation. Kontakta omgående Lulebos Kundcenter för att säga upp ditt hyresavtal och göra din lägenhet tillgänglig för en bostadslös student. Ring oss så fixar vi det!


Viktigt med hemförsäkring

För att få teckna ett hyreskontrakt krävs att du har en gällande hemförsäkring.