Bildtext saknas

Bilden visar en innergård på Lerbäcken.

Lerbäcken - med generösa grönområden

Lerbäcken, drygt 5 km öster om Luleå centrum, är vackert omgivet av skog, grönområden och med närhet till naturen. Området passar bra för barnfamiljer. Stadsdelen består av Västra Lerbäcken med villor och Östra Lerbäcken som har en blandning mellan villor och Lulebos hyreshusområde. Stadsdelen byggdes under 1970-talet och totalt cirka 900 invånare bor här.

Hertsö Torg med komplett samhällsservice

Lerbäcken betraktas som en del av Hertsön, som ligger på andra sidan Hertsövägen. Det är gångavstånd till Hertsö Torg med komplett samhällsservice, en galleria med bland annat kiosk och  pizzeria. Inne på torget finner du även sporthall, skolor och bibliotek. På Hertsön finns även en hälsocentral. Ormbergets fritidsområde med elljusspår och slalombacke ligger i närheten, liksom Hertsö träsk som erbjuder fiske, strövstigar, stugor, vindskydd och rastplatser.

Skolgång på Hertsön

Närmaste förskolor och skola finns på intilliggande Hertsön. Där finns en lågstadieskola (F-3), en låg- och mellanstadieskola (F-6) och en mellan- och högstadieskola (4-9). Samt flera förskolor och ett vård- och omsorgsboende.

Lulebos bostäder på Lerbäcken

Lulebos hyreshusområde från sjuttiotalet på Östra Lerbäcken består av tvåvåningshus med separata ingångar. Här finns totalt 95 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök.

Hyresgästlokaler

På Lerbäcken finns en hyresgästlokal som våra hyresgäster har möjlighet att låna för speciella tillfällen.

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt i vårt bestånd.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.