Bildtext saknas

Bilden visar delar av Malmudden med gångväg och grönområden.

Malmudden - granne med centrala Luleå

Stadsdelen började byggas 1947, då hette området Koudden. Malmudden är omgivet av vatten och grönområden och ligger på bekvämt promenadavstånd till centrala Luleå. Endast en bro över en mindre kanal skiljer stadsdelen från innerstadens rika utbud av butiker och restauranger, Norrbottens teatern, Kulturens hus, badhus och sporthall. Drygt 1 000 personer bor på Malmudden, samtliga i flerfamiljshus.

Eftertraktat bostadsområde

Läget vid vattnet, utsikten och närheten till centrum gör området mycket eftertraktat. I området finns restaurang, café, frisör och Lidls livsmedelsbutik. Övrig kommersiell service finns i Luleå centrum eller Örnäsets köpcentra. Malmudden tillhör Örnäsets vårdcentral. På Malmudden finns ett vård- och omsorgsboende.

Lulebos bostäder på Malmudden

Lulebos hyreshus på Malmudden består av två- och trevåningshus, samt sju stycken sexvåningshus. Här har vi drygt 500 lägenheter i storlekarna 1-5 rum och kök.

Hyresgästlokaler

På Malmudden finns en hyresgästlokal som våra hyresgäster har möjlighet att låna för speciella tillfällen.

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt i vårt bestånd.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.