Dagliga aktiviteter för kropp och knopp - och för nöjes skull

2022-06-17 Publik på läktaren 2

Drygt 110 hyresgäster från Lulebos sex trygghetsboenden deltog i årets vårutflykt, ”Fetfredag med Lulebo”, på Hertsön den 17 juni 2022.

De dagliga aktiviteterna på Lulebos trygghetsboenden planeras av trivselvärdarna bland annat baserat på önskemål och förslag från hyresgästerna. Varje trygghetsboende får minst en aktivitet om dagen. Några trygghetsboenden har aktiviteter på vardagarna, måndag-fredag, medan några har aktiviteter sju dagar i veckan, måndag-söndag.

Fasta dagar och tider underlättar hyresgästernas planering av deltagande och gör det också enklare att planera och genomföra egna aktiviteter som exempelvis resor och utflykter eller besök av/hos vänner med mera.

Aktiviteter för kroppen, för knoppen och för nöjes skull

Aktiviteterna ska ha fokus på hälsa och välmående. Under en vanlig vecka skulle exempelvis följande kategorier av aktiviteter kunna erbjudas:

  • 2 fysiska rörelsepass med olika innehåll
  • 1 bokcirkel
  • 1 annan aktivitet som stimulerar minnet eller som ger möjlighet till kreativt skapande
  • 1 kultur- och/eller underhållningsevenemang

I tillägg till detta planeras även ren ”närvarotid” in. Det handlar om tid utan aktiviteter, då trivselvärdarna helt enkelt finns tillgängliga för hyresgäster som bara vill prata en stund.

Variation och omväxling bidrar till en vidgad värld

Trivselvärdsfunktionen och verksamheten på våra trygghetsboenden uppfyller både Boverkets och Luleå kommuns krav och specifikationer. Men vi nöjer oss inte med det.

  • Alla våra trivselvärdar arbetar växelvis på trygghetsboendena på Bergnäset, Mjölkudden, Örnäset samt i Gammelstad, Råneå och Antnäs. Tanken är att vi på detta sätt ska kunna erbjuda ett bredare aktivitetsutbud med intryck och inspiration från fler håll. Hyresgästerna får också lära känna fler personer.
  • Med den nuvarande organisationen finns det också möjlighet att genomföra helt nya, större aktiviteter som ger hyresgästerna möjlighet att uppleva saker utanför det egna trygghetsboendet; exempelvis på något av de andra trygghetsboendena eller på helt andra platser, vilket ytterligare bidrar till en vidgad värld.

Vi bygger vidare på våra traditioner med årlig vårutflykt och höstupplevelse

Under 2022, när pandemin släppte sitt grepp och vi äntligen kunde börja träffas i större skala igen för att göra saker tillsammans, förverkligade Lulebos trivselvärdar en idé som funnits under en tid. Den 17 juni genomförde vi vår allra första gemensamma vårutflykt där hyresgästerna i alla sex trygghetsboenden deltog i arrangemanget "Fetfredag med Lulebo" på Hertsön. Den 1 november fick vi den första gemensamma höstupplevelsen: en musikteaterföreställning på Norrbottensteaterns stora scen. 

Den 14 juni 2023 arrangerade Lulebos trivselvärdar årets gemensamma vårutflykt för hyresgästerna i alla våra trygghetsboenden. I glada vänners sällskap och med minnet och fantasin som hjälp tog vi oss tillbaka till en härlig danskväll i Folkets park 1958. Och den 20 november var det dags för 2023 års gemensamma höstupplevelse: en festlig och fullsatt grötlunch med maxat julpynt  och livad underhållning för rekordmånga deltagare. Totalt 144 glada hyresgäster följde med och bidrog till men mycket lyckad upplevelse!

Tillsammans med våra hyresgäster skapar vi nya traditioner, något att se fram emot och något att minnas med glädje.

Hyresgästenkät om trivselvärdsverksamheten

Under hösten 2022 genomförde vi en hyresgästenkät gällande trivselvärdsverksamheten i våra trygghetsboenden. Vi fick mycket positiv feedback och många bra idéer och uppslag som vi kommer att kunna använda i verksamheten. Hela resultatet av enkäten finns tillgängligt här på Lulebos hemsida.

Kontakta trivselvärden vid frågor om verksamheten på våra trygghetsboenden

Du som är hyresgäst eller anhörig är självklart alltid välkommen att höra av dig till trivselvärdarna med feedback och synpunkter som kan förbättra verksamheten.

För att göra det enklare för våra hyresgäster att kontakta oss har varje  trygghetsboende en trivselvärd som fungerar som kontaktperson:

Eva Öhrling,
kontaktperson för Bergnäsets trygghetsboende,
ring 0920-23 67 69 eller klicka här för att skicka e-post

Eva-Lisa Olausson,
kontaktperson för Råneälvens trygghetsboende,
ring 0920-23 67 82 eller klicka här för att skicka e-post

Merja Nyberg,
kontaktperson för Rödkallens trygghetsboende,
ring 0920-23 67 89 eller klicka här för att skicka e-post

Seppo Härkönen,
kontaktperson för Punktvägens trygghetsboende,
ring 0920-23 67 09 eller klicka här för att skicka e-post

Viktoria Fredriksson,
kontaktperson för Mjölkuddens trygghetsboende,
ring 0920-23 67 10 eller klicka här för att skicka e-post

Sanna Åström,
kontaktperson för Antnäs trygghetsboende,
ring 0920-23 67 32 eller klicka här för att skicka e-post

Läs mer

Här hittar du mer information:


Artiklar i media...

...om aktiviteter i våra trygghetsboenden.


Har du frågor om vår verksamhet?

Kontakta gärna våra trivselvärdar om du har frågor om verksamheten på våra trygghetsboenden.