Lulebo

Besöksparkeringar

Zon-tavlor vid infarten till Lulebos bostadsområden visar att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och att Securitas bevakar och kontrollerar p-avgiften. Tilläggsskyltar ger information om olika betalningsalternativ och hur man gör för att använda de olika parkeringsapparna och möjligheten till SMS-parkering.

Utöver de garage, carportar och bilplatser med motorvärmarstolpar som Lulebos hyresgäster kan hyra har Lulebo också avsatt ytor till särskilda, icke bokningsbara besöksparkeringar för att göra det enklare för alla som vill besöka sina vänner och anhöriga. Från april 2019 är dessa besöksparkeringar avgiftsbelagda.

Det är fortfarande billigt att parkera hos Lulebo. Tanken bakom förändringen är att avgiftsbeläggningen ska öka omsättningen av bilar på parkeringsplatsen och därmed ge bättre tillgänglighet för alla - både hyresgäster och deras besökare.


Olika typer av parkeringsplatser i Lulebos bostadsområden
 • Förhyrda platser: endast för hyresgäster med kontrakt på platsen.
 • Besöksparkeringar: avgiftsbelagd parkering, dygnet runt alla dagar i veckan.
 • Parkeringar i stadsdelscentra (Porsön, Björkskatan, Hertsön): 2 timmar gratis parkering med P-skiva, dygnet runt alla dagar i veckan.

Befintlig skyltning gäller - precis som vanligt

320 zon-tavlor vid infarten till varje Lulebo bostadsområde visar att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och att Securitas bevakar och kontrollerar p-avgiften. Ett antal tilläggsskyltar ger information om olika alternativ för betalning samt om hur man gör för att använda de olika parkeringsapparna och möjligheten till SMS-parkering. Inne på bostadsområdena och i stadsdelscentra skyltas förhyrda parkeringar på samma sätt som tidigare medan avgiftsbelagda gästparkeringar skyltas med pil höger/vänster. Var alltid uppmärksam på skyltningen i anslutning till våra parkeringar.


Taxa för avgiftsbelagda besöksparkeringar inom Lulebos bostadsområden

Det är billigt att parkera inom Lulebos bostadsområden jämfört med i andra delar av Luleå. De olika parkeringsapparna har alltid uppdaterad information om avgifter och vid införandet av avgiftsbeläggningen var taxan:

 • 4 kr/timme eller 30 kr/dygn.
 • I stadsdelscentra gäller 2 timmar gratis parkering med P-skiva. P-skivor finns att hämta i livsmedelsbutikerna i de tre stadsdelscentran (Porsön, Björkskatan, Hertsön) samt i Lulebos Kundcenter på Köpmangatan 27.
 • Digitala parkeringstillstånd/månadskort, som finns att köpa via parkeringsapparna, ger 30 dagars parkering för 625 kr vilket blir mindre än 21 kr per dag.  

Parkeringsavgift kan erläggas på många olika sätt

Precis som på alla andra avgiftsbelagda parkeringsplatser i Luleå finns det många olika sätt att betala parkeringsavgift när du parkerar på Lulebos områden. 

 • Totalt 19 st betalautomater för kortbetalning finns utplacerade över Lulebos områden, se listan nederst på den här sidan.
 • Ett flertal parkeringsappar finns tillgängliga som kan användas för att betala parkeringsavgiften, se länkar nederst på den här sidan.
 • SMS-parkering är också möjlig.

Lulebos alla besöksparkeringar är fördelade över fyra zoner. När du betalar parkeringsavgiften väljer du den zon du tänker parkera i. Oavsett vilken Lulebo-zon du har betalat för kan du parkera i alla Lulebo-zoner under hela den period som du har betalat för. 


Parkeringsböter

Vid olovlig parkering eller vid parkering utan att betala parkeringsavgift kan parkeringsböter utfärdas i enlighet med följande (2019-04-01):

 • 450 kr för parkering på markerad parkeringsplats utan att erlägga parkeringsavgift.
 • 1 300 kr för parkering på handikapplats utan speciellt tillstånd.
 • 650 kr för parkering utanför markerad parkeringsplats.

Här finns betalautomater

Klicka på adressen för att visa en karta. En röd pil på kartan visar automatens placering.

Bergnäset - Stengatan Knöppelåsvägen
Björkskatan - Centrum Lulsundsberget
Björkskatan - Lävägen Malmudden
Gammelstad - Marieberg Mjölkudden
Gammelstad - Wika Möbler Porsön - Centrum
Hertsön - Forellgränd Råneå
Hertsön - Hjortstigen Tunastigen
Hertsön - Utterstigen Örnäset - Edeforsgatan
Hertsötorget 20-42 Östermalm
Kallkällan - Lingonstigen  

Länkar till parkeringsappar
Parkera med Parksters parkeringsapp Parkera med e-parkeras parkeringsapp
Parkera med EasyParks parkeringsapp Parkera med SMS-parkering
Parkera med WayToParks parkeringsapp