Avgiftsbelagda besöksparkeringar

Bildtext saknas

Aktuell information om tillgängliga parkeringsappar, zonkod, samt hur du gör för att betala parkeringen finns alltid skyltad vid infarten till Lulebos parkeringsområden. 

I Lulebos bostadsområden finns följande typer av parkeringsplatser:

 • Förhyrda platser:
  bilplatser (utomhus med motorvärmarstolpar samt i carportar, garage, och parkeringshus), husvagnsplatser och mc-platser får endast användas av hyresgäster med kontrakt på platsen.
 • Besöksparkeringar:
  avgiftsbelagd parkering, dygnet runt alla dagar i veckan.
 • Parkeringar i stadsdelscentra (Porsön, Bergnäset, Björkskatan, Hertsön):
  2 timmar gratis parkering med P-skiva, dygnet runt alla dagar i veckan.

Utöver de parkeringsplatser som Lulebos hyresgäster kan hyra har Lulebo också avsatt ytor till särskilda, icke bokningsbara besöksparkeringar för att göra det enklare för alla som vill besöka sina vänner och anhöriga i Lulebos bostadsområden.

Från april 2019 är dessa besöksparkeringar avgiftsbelagda men det är fortfarande billigt att parkera hos Lulebo. Tanken bakom förändringen är att avgiftsbeläggningen ska öka omsättningen av bilar på parkeringsplatsen och därmed ge bättre tillgänglighet för alla - både hyresgäster och deras besökare.

Befintlig skyltning gäller - precis som vanligt

Skyltar vid infarten till varje Lulebo bostadsområde visar att parkeringsplatserna är avgiftsbelagda och att Aimo Park bevakar och kontrollerar p-avgiften. Tilläggsskyltar ger information om olika alternativ för betalning samt om hur man gör för att använda de olika parkeringsapparna och möjligheten till SMS-parkering. 

Inne på bostadsområdena och i stadsdelscentra skyltas förhyrda parkeringar på samma sätt som tidigare medan avgiftsbelagda gästparkeringar skyltas med pil höger/vänster. Var alltid uppmärksam på skyltningen i anslutning till våra parkeringar.

Taxa för avgiftsbelagda besöksparkeringar inom Lulebos bostadsområden

Det är billigt att parkera inom Lulebos bostadsområden jämfört med i andra delar av Luleå. Vid införandet av avgiftsbeläggningen var taxan (april 2019):

 • 4 kr/timme eller 30 kr/dygn.
 • I stadsdelscentra gäller 2 timmar gratis parkering med P-skiva*. P-skivor finns att hämta i livsmedelsbutikerna i de tre stadsdelscentran (Porsön, Björkskatan, Hertsön) samt i Lulebos Kundcenter på Köpmangatan 27.
 • Digitala parkeringstillstånd/månadskort, som finns att köpa via parkeringsapparna, ger 30 dagars parkering för 625 kr vilket blir mindre än 21 kr per dag. 

De olika parkeringsapparna har alltid uppdaterad information om avgifter.

*) Om du inte har någon P-skiva går det lika bra att skriva upp datum och ankomsttid på en lapp som du lägger synligt på instrumentbrädan i bilen.

Parkeringsavgift kan erläggas på två sätt

Det finns två sätt att betala parkeringsavgift när du parkerar på Lulebos områden.

 • Parkeringsappar finns tillgängliga som kan användas för att betala parkeringsavgiften, se skyltning på platsen samt länkar i faktarutan på den här sidan.
 • SMS-parkering är också möjlig.

Alla Lulebos besöksparkeringar har samma zonkod. Betald parkeringstid/-biljett gäller på alla Lulebos besöksparkeringar under hela den betalda perioden.

Parkeringsböter

Vid olovlig parkering eller vid parkering utan att betala parkeringsavgift kan parkeringsböter utfärdas i enlighet med följande (2024-01-01):

 • 450 kr för parkering på markerad parkeringsplats utan att erlägga parkeringsavgift.
 • 1 300 kr för parkering på handikapplats utan speciellt tillstånd.
 • 650 kr för parkering utanför markerad parkeringsplats.
Läs mer
Länkar till parkeringsappar

Aktuell information om zonkod, tillgängliga parkeringsappar samt hur du gör för att betala parkeringen finns alltid skyltad vid infarten till Lulebos parkeringsområden. 


Läs mer

Här får du tips på fler sidor där du kan läsa mer om parkering i Lulebos bostadsområden.


Vi hjälper dig!

Varmt välkommen att kontakta vårt Kundcenter om du har frågor om ditt kontrakt, dina nycklar och ditt boende, när du vill boka tid för att besöka oss eller när du behöver göra en felanmälan.


Fråga oss - Lulebo svarar!

Besök vårt kundforum för att läsa befintliga frågor och svar eller ställa din egen fråga.