Ansökan om akut medicinsk förtur

Förtur på grund av akuta medicinska skäl kan sökas av personer som akut har drabbats av bestående rörelsehinder och som därför inte längre klarar att gå i trappor.

Följande villkor gäller för ansökan om akut medicinsk förtur

 • Den sökande behöver vara registrerad i Lulebos lägenhetskö.
 • Den sökande behöver också kunna styrka att hen uppfyller Lulebos allmänna uthyrningsvillkor.
 • Den sökande måste sedan minst ett (1) år tillbaka vara boende och folkbokförd i Luleå kommun.
 • Det akuta rörelsehindret och det relaterade behovet av en ny bostad måste vara dokumenterat av läkare.

Beviljad förtur gäller i sex månader – sedan förfaller den

 • Beviljad förtur gäller i sex (6) månader, inom hela Lulebos fastighetsbestånd och till lägenheter belägna på bottenvåning eller i hus med hiss. Specifik förtur till lägenheter i årgångshus eller trygghetsboenden kan inte ges.
 • Förtur till parkeringsplatser och förråd beviljas inte.
 • När akut medicinsk förtur beviljats kan den sökande göra max tre (3) intresseanmälningar på lediga lägenheter som uppfyller behoven och i samtliga fall få placering nr ett (1) bland alla intresserade.
 • Beviljad förtur förverkas om den sökande tackar nej till eller inte svarar i tid på tre (3) erbjudanden som lämnas kopplat till gjorda intresseanmälningar.

Köpoängen nollställs när du skriver på ett hyreskontrakt

Så fort en intressent muntligt har accepterat ett hyreskontrakt och Lulebo har skickat kontraktet till den blivande hyresgästen för e-signering med BankID nollställs intressentens köpoäng i den aktuella kön. Samtidigt spärras den blivande hyresgästen från att göra nya intresseanmälningar för samma objektstyp till och med 14 dagar efter tillträdesdatum.

När du accepterar och signerar ett hyreskontrakt accepterar du också den aktuella lägenheten, parkeringsplatsen eller förrådet i befintligt skick.

Använd Lulebos blankett för att ansöka om akut medicinsk förtur

Ansökan om akut medicinsk förtur görs skriftligt. Använd vår ansökningsblankett som lämnas till Lulebos Kundcenter tillsammans med:

 • ett läkarintyg (daterat max en (1) månad innan ansökan lämnas in) som styrker att den sökande akut har drabbats av bestående rörelsehinder och därför inte längre klarar att gå i trappor.
 • ett personbevis som styrker att den sökande är och har varit boende och folkbokförd i Luleå kommun sedan minst ett (1) år tillbaka.

Först när den sökande har lämnat in en komplett ansökan kan vi pröva ärendet

En förutsättning för att Lulebo ska kunna pröva ett ärende är att den sökande har lämnat in en komplett ansökan. Fyll därför noggrant i alla fält på blanketten och kom ihåg att bifoga dokument som styrker att förutsättningarna för att beviljas akut medicinsk förtur är uppfyllda.

Lulebos Kundcenter handlägger inkomna ansökningar om akut medicinsk förtur så snabbt som möjligt och hör därefter av sig till den sökande med information om beslut.

Ytterligare frågor om akut medicinsk förtur besvaras av Lulebos Kundcenter.

Fakta

Förtur på grund av akuta medicinska skäl kan sökas av personer som akut har drabbats av bestående rörelsehinder och som därför inte längre klarar att gå i trappor.

Förtur till parkeringsplatser och förråd beviljas inte.


Använd Lulebos blankett för din ansökan

Ansökan om akut medicinsk förtur görs skriftligt. Använd vår ansökningsblankett som lämnas till Lulebos Kundcenter tillsammans med:

 • läkarintyg
 • personbevis

Ytterligare frågor om akut medicinsk förtur besvaras av Lulebos Kundcenter.


Snabblänkar - uthyrningsprocessen

Mer information om uthyrningsprocessen, våra villkor för uthyrning samt allmänna bestämmelser för lägenheter, parkeringsplatser och förråd hittar du via dessa snabblänkar:


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Varmt välkommen att kontakta vårt Kundcenter om du har frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt.