Vår gård - för livet mellan husen

Lulebo vill erbjuda ett tryggt och trivsamt boende. Därför är det viktigt med engagemang, gemenskap och lokala aktiviteter. Ett hem är mer än fyra väggar, det är också livet mellan husen.

Ta dig en titt där du bor, hur ser det ut på gården, utnyttjas alla utrymmen, finns det någon plats att sitta och ta det lugnt på och framför allt - vad heter din granne och tar hon eller han mjölk i kaffet?

Gemensamma insatser skapar en gård att trivas på

Tanken med Vår Gård är att du, tillsammans med dina grannar, ska kunna skapa en gård ni trivs på. En gård kanske vill ha en snickeriverkstad i ett tomt utrymme på gården, andra vill ha lekar för barnen och några gillar att plantera. Det finns så mycket ni kan göra om ni gör det gemensamt.

Du kan påverka boendemiljön

Det är viktigt att alla känner att de har något att säga till om och att man delar på arbetsuppgifter och ansvar. Det viktiga med Vår Gård är att du ska känna att du tillsammans med dina grannar är med och påverkar och deltar i att förändra och förbättra er boendemiljö.

Där man trivs, där stannar man

Vi vill att du ska trivas hos oss, att du ska stanna kvar och känna trygghet i boendet. Där hyresgästerna engagerar sig minskar skadegörelse och omflyttning. Man vågar hälsa på sin granne och man får en mer genuin hemkänsla. Det handlar om dig och dina grannar och om trivseln i bostadsområdet. Medel som används i Vår Gård inkräktar inte på det löpande eller planerade underhållet.

Har ni funderat på att starta en gårdsgrupp?

Tveka inte, det är enkelt och ni får stöd och hjälp att komma igång hos er bovärd.

Lycka till!

Starta en gårdsgrupp

Har ni funderat på att starta en gårdsgrupp?

Tveka inte, det är enkelt och ni får stöd och hjälp att komma igång hos er bovärd.


Ansök om tillstånd innan du bygger på uteplatsen

Om du vill bygga skärmväggar, lösa trädäck, staket och/eller andra bygglovsbefriade byggnadsverk på din uteplats/Lulebos mark måste du först få skriftligt tillstånd av Lulebo.

Klicka här för att läsa mer om detta.


Snabblänkar - din lägenhet och gård

Mer detaljerad information om din lägenhet och gård hittar du via dessa snabblänkar: