Råneå

Bilden visar ett av Lulebos hus i Råneå.

Råneå - ett naturskönt kustsamhälle

Råneå, tre mil nordost om Luleå, är ett trevligt kustsamhälle som erbjuder ett varierat friluftsliv. Exempelvis är det årligen återkommande kräftfisket i Råne älv en stor folkfest. Den mäktiga älven delar sig mitt i byn. Samhällsbilden domineras av vackra björkalléer och runt torget inbjuder en mindre park till avkopplande stunder. Drygt 2100 invånare bor i Råneå.

Nära till allt

Inom gångavstånd finns två livsmedelsbutiker, apotek, hälsocentral, idrottsplats, sporthall, badhus, utomhusbad, bank, trevliga matställen och butiker, samt medborgarkontor, bibliotek och kyrkor där människor från hela världen möts. Till det ska adderas ett flertal utflyktsmål längs Råneälven. I Råneå är både havet och skogslandet nära!

Förskolor och skolor

I Råneå finns en hög-, låg- och mellanstadieskola (F-9), tre förskolor och två vård- och omsorgsboenden.

Lulebos bostäder i Råneå

I Råneå har Lulebo cirka 170 lägenheter (1-4 rummare). Intill den brusande Råneälven finns vårt trygghetsboende med 23 lägenheter (1:or och 2:or) för hyresgäster som har fyllt 65 år. 

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt i vårt bestånd.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.