Rödkallens trygghetsboende

Rödkallens trygghetsboende är beläget på Rödkallens väg på natursköna Örnäset, cirka tre kilometer från Luleå centrum. På Örnäset finns ett stadsdelscentrum med matvarubutik, flera mindre butiker samt frisör, banker och restauranger. I närheten finns även hälsocentral och apotek, en fin park med goda promenadmöjligheter samt en busshållplats för lokaltrafiken.

42 lägenheter med ett eller två rum och inglasad balkong eller uteplats

Rödkallens trygghetsboende var ursprungligen ett äldreboende som byggdes om och anpassades för att bli Lulebos allra första trygghetsboende. Redan i maj 2014 flyttade de första hyresgästerna in i de 42 nyrenoverade lägenheterna med ett eller två rum och kök eller kokvrå. Alla enrumslägenheter har en sovalkov som ger möjlighet till avskildhet och enklare möblering. Alla lägenheter på våning ett och uppåt har en egen inglasad balkong som ger ljus och utsikt och, åtminstone sommartid, utökad boendeyta. Tre av de sex lägenheterna i markplan har egen uteplats. Alla hyresgäster har dock möjlighet att nyttja den gemensamma uteplatsen på husets baksida.

Genomtänkta planlösningar och moderna materialval

Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor, stora ljusinsläpp och ljusa kök och badrum. Ytskikten är ljusa i neutrala färger och materialvalen är moderna och valda för att ge en varm och ombonad atmosfär med goda förutsättningar för personlig inredning. Badrummet är utrustat med förhöjd wc och tvättstället är höj- och sänkbart. Alla lägenheter har egen diskmaskin och badrummen är förberedda för tvättmaskin och torktumlare.

En tanke bakom varje detalj

Lägenheterna i trygghetsboendet har ljusa ytskikt i neutrala färger för att möjliggöra inreda efter egen stil och smak. Alla lägenheter är utrustade med diskmaskin och badrummen är förberedda för installation av tvättmaskin och torktumlare. Huset och lägenheterna är anpassade för rullstolsburna, utan hinder som trappsteg och höga trösklar. Belysningen är förstärkt i hall, kök och badrum. Tvättstuga, förråd och soprum är lättillgängliga och det finns bastu i källaren.

Samvarolokal och gästlägenhet

I direkt anslutning till trygghetsboendets entré finns en samvarolokal – hyresgästernas gemensamma vardagsrum där de boende kan träffas och umgås.

Lokalen är möblerad och utrustad för umgänge i både kök och allrum. På innergården finns en gemensam uteplats med möjlighet att grilla som hyresgästerna kan utnyttja tillsammans.

I huset finns också en gemensam bastu med relax och en möblerad gästlägenhet som hyresgästerna kostnadsfritt kan använda när man får långväga besök. Avfallsrummet ligger lättillgängligt placerat utanför bostadshuset.

Trivsel och gemenskap för aktiva och självständiga personer

Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus med vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap, stimulans och samvaro, exempelvis i samband med de dagliga aktiviteterna som Lulebos trivselvärdar, tillsammans med hyresgästerna, planerar och genomför bland annat i de gemensamma samvarolokalerna.


Fakta Rödkallens trygghetsboende

Ladda ner broschyr om rödkallens trygghetsboende

Notera att hyrorna som anges i materialet inte är uppdaterade till aktuell hyresnivå.


Rödkallens trygghetsboende
Rödkallens väg 12 och 14, 974 35 Luleå

 • Inflyttning: maj 2014
 • Våningar: 5 st, inklusive källare
 • Hiss: ja
 • Porttelefon: ja
 • Lägenheter: 42 st,
  - 21 st 1 RoK (ca 39-55 kvm)
  - 21 st 2 RoK (ca 46-67 kvm)
 • Internet: Lulebos internetleverans om 100/100 Mbit ingår i hyran
 • Samvarolokal: ja
 • Hobbyrum: nej
 • Dagliga aktiviteter: ja, 5 dagar/vecka
 • Bastu: ja
 • Gästlägenhet: ja
 • Tvättstuga: ja, 2 st
 • Parkering: ja, bilplatser med eluttag för motorvärmare finns att hyra i området

Lediga lägenheter?
Klicka här för info om alla lediga lägenheter.


Kontakta Lulebos Kundcenter
Kontakta vårt Kundcenter när du har frågor gällande lägenhetskön, lediga lägenheter, kontraktsskrivning, nycklar, parkeringsplatser med mera.


Bovärd
Kontakta bovärden vid frågor om lägenheten, fastigheten eller bostadsområdet.


Trivselvärd - kontaktperson
Merja Nyberg, 0920-23 67 89, eller via e-post

Kontakta gärna vår trivselvärdsrepresentant vid frågor om dagliga aktiviteter på våra trygghetsboenden.