Lulebo

Mjölkudden renoveras

 

Vy mot Tuna fr Mjolkuddsvagen

Skissbild på nya trygghetsboendet, sett från Mjölkuddsvägen i riktning mot Tunastigen.

Om- och nybyggnadsprojektet på Mjölkudden är omfattande. Det handlar om stora renoveringsinsatser i befintligt bestånd. Men också om nyproduktion av ett trygghetsboende och ett parkeringshus med plats för 400 bilar.

Renoveringarna i lägenheterna inleddes under första kvartalet 2015. Tidigare har vi gjort liknande insatser på Tuna, Kallkällan och Marieberg. Det är en del i vårt långsiktiga ägande. Fastigheterna ska underhållas och vara av så god kvalitet att det medger att de står sig under lång tid. 

Kundcenter

Besöksadress
Kundcenter - Köpmangatan 27
Tel: 0920-23 67 00
Kontakta oss


Innergård trygghetsboendet mjölkudden 2015

Skissbild: trygghetsboendets innergård.

Vy trygghetsboende och garage 2015

Skissbild: trygghetsboendet och nya p-huset.


Omfattande insatser

Några av de betydande förbättringar vi genomför här är ny ventilation (spisfläkt med separat ventilationskanal) och ny köksinredning. Kök, WC och badrum har fått nya ytskikt, ettor och tvåor har fått nya ytskikt även i hall.

Det sätts in säkerhetsdörrar med brevlåda intill lägenhetsdörren och några lägenheter i markplan har fått terrass. Samtliga lägenheter förbereds för diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare och badrummen får en ny rymlig duschplats. Även VA-ledningar har bytts ut. Nya lägenhets- och fastighetsnät (fiber) förbättrar internetleveranserna. För de som önskar installeras dskmaskin mot en förhöjd månadsavgift.


Lekplatser och bättre belysning

Utemiljön förbättras och förändras med bland annat nya lekplatser, cykelparkeringar under tak, utegrupper, belysning och grönområden med nya planteringar. Bland övriga insatser märks radiatorer med termostat, ILOC låssystem, nytt parkeringshus (just nu vilande pga. en överklagan).

På den här sidan publicerar vi nyheter som berör renoveringarna. Hyresgästerna informeras via gårdsmöten och brevutskick med mera.

Ladda ner preliminär tidplan här

Klickbara bilder som exemplifierar badrum och kök efter renovering.


  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek