Gårdsgrupp - inspiration och aktivitetsförslag för alla åldrar

Har ni tänkt starta en gårdsgrupp? Här följer några aktivitetsförslag för alla åldrar och smaker. Hos bovärden får ni ytterligare information om hur ni går tillväga. Lycka till!

För barnen

Måla om lekparken och invig med fika och lekar. Bjuda in föreningar som arrangerar barnaktiviteter i kvarterslokalen.


För ungdomar

Videokvällar i samarbete med studie- eller ungdomsförbund. Kurser i hur man gör film eller i akvarellmålning. Rundtur i staden, jämför och diskutera skillnader mellan graffiti och klotter.


För alla sinnen

Kulturafton med anknytning till ett land. Mat som är typisk för landet tillagas och serveras ackompanjerad av sång och musik från landet. Variera från gång till annan.

Hus och hem

Bjud in till föreläsningar med hantverkare, inredningsarkitekter och trendmakare. Guidning i hem eller offentliga miljöer. Arrangera rundvandringar i ert kvarter. Titta på utsmyckningar och berätta om platser med olika bakgrund.


I trädgården

Plantera blommor och anlägga rabatter. Studiecirkel - odling i norr. Studiebesök hos en handelsträdgård eller föreläsningar i ämnet.


I skog och mark

Fågelskådning, svamp- och bärplockning. Promenader i skog och mark för stora och små hyresgäster.

Mat, fest & gemenskap

Bygg en egen grillplats eller renovera den befintliga. Bjud in till grillkvällar med aktiviteter för alla åldrar, t.ex. tipsrunda, skattjakt eller musikafton. Öppet hus med fika och sällskapsspel. Gemensamma bakdagar, kräftskiva, picknick, arrangera en kvartersdag eller en gårdsdag.


Må bra

Samordna fysiska aktiviteter som gymnastik, promenader eller stavgång. Bjud in till brännbollskvällar för alla åldrar. Bygg en boulebana och arrangera gårdsturne-ringar. Ordna föreläsningar om kost, motion, tai chi, meditation med mera. Möjligheterna är oändliga.