Punktvägens trygghetsboende

Punktvägens trygghetsboende utgörs av två friliggande punkthus på Punktvägen 1 och 3 i Gammelstad. Trygghetsboendet ligger cirka 10 km nordväst från Luleå centrum och på promenadavstånd från Gammelstads centrum med matvarubutiker, bank, frisör, restauranger, kafé, badhus, bibliotek, hälsocentral och busshållplats för kollektivtrafik. De två husen, som omges av vackra fullvuxna tallar, ligger inte heller långt ifrån älven.

Två hus med fem våningar och 18 respektive 19 lägenheter

De båda husen, som byggdes om till trygghetsboende i två etapper under 2014-2015, innehåller totalt 37 lägenheter med ett eller två rum och kök. Huset och lägenheterna är anpassade för rullstolsburna, utan hinder som trappsteg och höga trösklar. Belysningen är förstärkt i hall, kök och badrum.

Mellan husen står en mysig grillkåta som hyresgästerna disponerar fritt och som även används i samband med aktiviteter som arrangeras av trivselvärdarna.

Genomtänkta planlösningar och moderna materialval

Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor, stora ljusinsläpp och ljusa kök och badrum. Ytskikten är ljusa med neutrala färger för att möjliggöra inredning efter egen stil och smak.

Alla badrum är utrustade med förhöjd wc, ett höj-och sänkbart handfat och tvättmaskin. De är också förberedda för egen installation av torktumlare.

Tvårumslägenheterna har dessutom diskmaskin och en egen inglasad balkong som ger ljus och utsikt och som, åtminstone sommartid, bidrar till utökad boendeyta.

Samvarolokal, hobbyrum och gästlägenhet

I källarplanet/suterrängdelen i båda husen i Punktvägens trygghetsboende finns hyresgästernas förråd, en samvarolokal som fungerar som hyresgästernas gemensamma vardagsrum samt även lokaler som hyresgästerna kan använda som gym och hobbyrum.

I entréplanet i båda husen finns dessutom en gemensam bastu med relax och en möblerad gästlägenhet som hyresgästerna kostnadsfritt kan använda när man får långväga besök. Avfallsrum med kärl för de flesta fraktioner finns lättillgängligt placerade utanför husen och hyresgästerna har tillgång till en gemensam tvättstuga i bostadsområdet.

Trivsel och gemenskap för aktiva och självständiga personer

Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus med vanliga lägenheter för aktiva och självständiga personer som fyllt 65 år. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap, stimulans och samvaro, exempelvis i samband med de dagliga aktiviteterna som Lulebos trivselvärdar, tillsammans med hyresgästerna, planerar och genomför bland annat i de gemensamma samvarolokalerna.


Fakta Punktvägens trygghetsboende

Ladda ner broschyr för Punktvägen 1

Ladda ner broschyr för Punktvägen 3

Notera att hyrorna som anges i materialet inte är uppdaterade till aktuell hyresnivå.


Punktvägens trygghetsboende
Punktvägen 1 och 3, 954 31 Gammelstad

 • Inflyttning: april 2015 (Punktv 1), november 2015 (Punktv 3)
 • Våningar: 5 st, inklusive källare
 • Hiss: ja, i båda husen
 • Porttelefon: ja
 • Lägenheter: 37 st,
  - 9 st 1 RoK (ca 39 kvm)
  - 28 st 2 RoK (ca 55-80 kvm)
 • Internet: Lulebos internetleverans om 100/100 Mbit ingår i hyran
 • Samvarolokal: ja, i båda husen
 • Hobbyrum: ja, 2 st
 • Dagliga aktiviteter: ja, 7 dagar/vecka
 • Bastu: ja, i båda husen
 • Gästlägenhet: ja, i båda husen
 • Tvättstuga: ja, i bostadsområdet
 • Parkering: ja, bilplatser och carportar med eluttag för motorvärmare finns att hyra i området.

Lediga lägenheter?
Klicka här för info om alla lediga lägenheter.


Kontakta Lulebos Kundcenter
Kontakta vårt Kundcenter när du har frågor gällande lägenhetskön, lediga lägenheter, kontraktsskrivning, nycklar, parkeringsplatser med mera.


Bovärd
Kontakta bovärden vid frågor om lägenheten, fastigheten eller bostadsområdet.


Trivselvärd - kontaktperson

Seppo Härkönen, 0920-23 67 09, eller via e-post

Kontakta gärna vår trivselvärdsrepresentant vid frågor om dagliga aktiviteter på våra trygghetsboenden.