Hyreskontrakt accepteras och köpoängen nollställs

Bildtext saknas

Hyreskontrakt tecknas endast med myndiga personer som är skuldfria i förhållande till Lulebo, andra hyresvärdar och kronofogden och som i övrigt uppfyller Lulebos allmänna uthyrningsvillkor.

Så fort en intressent muntligt har accepterat ett hyreskontrakt och Lulebo har skickat kontraktet till den blivande hyresgästen för e-signering med BankID eller för underskrift på ett papperskontrakt nollställs intressentens köpoäng i den aktuella kön*. Samtidigt spärras den blivande hyresgästen från att göra nya intresseanmälningar för samma objektstyp under de kommande 14 dagarna. Nya köpoäng börjar automatiskt samlas från och med kontraktsdatumet.

När du accepterar och signerar ett hyreskontrakt accepterar du också den aktuella lägenheten, parkeringsplatsen eller förrådet i befintligt skick.

*) Undantag: Du behåller din kötid när du accepterar och signerar ett hyreskontrakt på en parkeringsplats utomhus eller i carport, men så fort du muntligt har accepterat ett hyreskontrakt på en parkeringsplats i garage och Lulebo har skickat kontraktet till dig för e-signering med BankID eller för underskrift på ett papperskontrakt nollställs dina köpoäng i parkeringsplatskön. 

Två personer på kontraktet

Du kan inte skriva in dina barn, föräldrar, barnbarn eller syskon på ditt hyreskontrakt. Om två personer ska stå tillsammans på kontraktet behövs ett folkbokföringsintyg som visar att personerna är och har varit sammanboende och folkbokförda på samma adress under de senaste tre (3) åren.

Båda personerna måste uppfylla Lulebos villkor för uthyrning och båda behöver vara registrerade på Mina sidor och stå i Lulebos lägenhetskö.

Köpoängen nollställs för båda personerna när kontraktet accepteras och båda spärras från att göra nya intresseanmälningar för samma objektstyp till och med 14 dagar efter tillträdesdatum.

Inskrivning av ytterligare hyresgäst på befintligt hyreskontrakt

Om ytterligare en hyresgäst ska skrivas in på ett befintligt hyreskontrakt gäller samma som ovan:

  • Den nya hyresgästen måste uppfylla Lulebos allmänna uthyrningsvillkor.
  • Båda personerna ska ha bott tillsammans och varit folkbokförda på samma adress under de senaste tre (3) åren. Detta ska styrkas med personbevis.
  • Den nya hyresgästen måste vara registrerad på Mina sidor och stå i Lulebos lägenhetskö.
  • Köpoängen nollställs för den nya hyresgästen när kontraktet undertecknas.

Korttidsuthyrning

För korttidsuthyrning till privatpersoner gäller samma uthyrningsvillkor som för övrig uthyrning med följande undantag:

  • Endast en person kan stå på kontraktet.
  • Hyresgästen förlorar inte sin kötid när ett korttidskontrakt tecknas.
Snabblänkar - uthyrningsprocessen

Mer information om uthyrningsprocessen, våra villkor för uthyrning samt allmänna bestämmelser för lägenheter, parkeringsplatser och förråd hittar du via dessa snabblänkar:


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Varmt välkommen att kontakta vårt Kundcenter om du har frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt.