Bildtext saknas

Bilden visar en innergård på Stengatan på Bergnäset.

Bergnäset - på södra sidan av Bergnäsbron

Bergnäset ligger cirka 2,5 km sydväst om centrala Luleå. Den första permanenta bebyggelsen etablerades omkring år 1900. Befolkningsutvecklingen tog fart 1954, då Bergnäsbron stod klar. Här bor närmare 3800 invånare. Vid Kallax företagsstad ligger Luleå Airport med Norrbottens flygflottilj.

Närhet till natur, idrott och service

På Bergnäset finns en livsmedelsbutik, två pizzerior, sporthall, fotbollsplaner och hockeyrink. Vintertid erbjuds skidåkning på preparerade skidspår. Bergnäset har en livsmedelsbutik, vårdcentral och folktandvård. Allt på gångavstånd från våra bostäder.

Flertalet förskolor och grundskola för 1-9

Inom bostadsområdet finns två LM-skolor (F-6), en H-skola (7-9) och en friskola (6-9). Här finns också fem förskolor samt ett vård- och omsorgsboende.

Lulebos bostäder på Bergnäset

Bostadsområdet är uppdeladet i delområdena Gamla Bergnäset, Bergstaden, Trollnäs, Trolleberg, Trollheden, Kallax företagsstad och Luleå flygplats. Här har Lulebo drygt 650 lägenheter i storleksordningen 1-4 rum, varav hälften består av trerumslägenheter. På Producentvägen har vi ett trygghetsboende med 120 lägenheter för dig som har fyllt 65 år.

Hyresgästlokaler

På Bergnäset finns en hyresgästlokal som våra hyresgäster har möjlighet att låna för speciella tillfällen.

Lulebo utvecklar bostadsområdet

Lulebo arbetar kontinuerligt med renovering och underhåll av det befintliga bostadsbeståndet. Läs mer om kommande, pågående och avslutade projekt i vårt bestånd.

Boendemöten

Vi bjuder regelbundet in våra hyresgäster till boendemöten i det egna bostadsområdet.


Ledigt just nu

Vi hjälper dig!

Frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt besvaras av besvaras av Lulebos lägenhetsförmedling.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter till hela vår serviceorganisation.


Läs mer om Luleås stadsdelar

På Luleå kommuns hemsida hittar du mer information om Luleå och de olika stadsdelarna.