Alla artister på Lulebos Fetfredags-scen

Lulebo är stolta över att kunna presentera följande Luleå-baserade (eller med stark anknytning till Luleå, till exempel med en stuga i Luleå skärgård) artister på vår stora Fetfredags-scen!

Här är de - i samma ordning som de uppträder.

OBS! Alla angivna tider är cirkatider. Vi reserverar oss för ändringar av programmet.


Anna Sellén

Anna Sellén inleder Fetfredagens scenprogram med en blandning av egenskriven musik och välkända låtar från olika tider. Varma känslor, glädje och igenkänning utlovas!

Anna Sellén har varit verksam som sångerska i Luleå i drygt tjugo år och innan dess i Sundsvall, där hon växte upp i en musikalisk familj med tre sjungande systrar. Låtskrivare blev hon efter att ha levt ett långt liv som småbarnsförälder och därefter skilt sig och plötsligt fått massor av egentid och berättelser att dela med sig av.

Anna Sellén står på Lulebos Fetfredags-scen kl 11.00 ca.

Anna Sellén inleder Fetfredagens scenprogram.


Mona och Niklas Thorneus

Mona och Niklas Thorneus står på Lulebos Fetfredags-scen kl 12.00 ca.

 


Bo Selinder

Bo Selinder är den prisbelönade Luleå-artisten som gärna sjunger sånger om gamla gubbar, djur, grönsaker och döden. Recensenterna kallar honom ”unikum” och liknar honom med textförfattande giganter som Robban Broberg och Magnus Uggla. Ständigt aktuell såväl med poppiga låtsläpp som med flera musikteatrar för olika åldrar.

Under Fetfredag med Lulebo framför Bo Selinder, tillsammans med två medmusikanter, familjeföreställningen "Bosses blommiga ballong". Följ med på en musikalisk resa - hör vad det fredliga biet har att säga om människornas värld, vinka till Gubben i månen och dansa samba med hela kroppen. Finurligt, fantasifullt och fartfyllt – för hela familjen!

Bo Selinder med medmusikanter står på Lulebos Fetfredags-scen kl 13.00 ca.

Bo Selinder är den prisbelönade Luleå-artisten som gärna sjunger sånger om gamla gubbar, djur, grönsaker och döden.


Lördagsjazzens Jazzband

Föreningen Lördagsjazz i Luleå har funnits sedan 2015 och är en av cirka 20 medlemsföreningar i Kulturcentrum Ebeneser. Föreningen arrangerar jazzspelningar med ett varierat program en gång i månaden, alltid på en lördag eftermiddag.

Lördagsjazzens Jazzband, som spelar på Fetfredag med Lulebo, består av: Monica Tellström (sång), Christina Aasa Bygdell (sång), Per Ödberg (gitarr), Christer Ödberg (trumpet), Arne "Basse" Hagström (bas), Birger Nordström (trummor).

Lördagsjazzens Jazzband står på Lulebos Fetfredags-scen kl 14.00 ca.

Föreningen Lördagsjazz i Luleå har funnits sedan 2015 och är en av cirka 20 medlemsföreningar i Kulturcentrum Ebeneser.


Nadia Sahlin och Tindra Pantzare

Nadia Sahlin och Tindra Pantzare är två artister från Luleå som på scenen ackompanjeras av den nyligen hemflyttade, Luleåfödda gitarristen Per Ödberg. Tillsammans framför de egenskrivet och unikt material med influenser av vispop, indie och pop.

Under Fetfredag med Lulebo bjuder Nadia och Tindra på solosång och stämsång som förstärks av Pers glittrande gitarrsolon. Sångerna de framför handlar om ämnen som ligger oss nära - kärlek, rättvisa och en värld för alla. 

Nadia Sahlin och Tindra Pantzare står på Lulebos Fetfredags-scen mellan kl 17.30-18.30 ca.

Nadia Sahlin och Tindra Pantzare är två artister från Luleå som på scenen ackompanjeras av den nyligen hemflyttade, Luleåfödda gitarristen Per Ödberg.


Planet Pluto
Planet Pluto är ett band som består av fem ungdomar som spelar rock- och pop-covers.
 
I bandet ingår Gabriel Hauptmann, Ludvig Hauptmann, Gabriel Belhoucine, Albin Fors och Sasiprapha Jullajoem.
 
Planet Pluto står på Lulebos Fetfredags-scen mellan kl 17.30-18.30 ca.

Planet Pluto består av Gabriel Hauptmann, Ludvig Hauptmann, Gabriel Belhoucine, Albin Fors och Sasiprapha Jullajoem.


Maisy

Maisy är ett band bestående av fyra ungdomar som spelar covers av låtar som deras publik känner till och gärna sjunger med i!

I bandet ingår Joel Alkberg, Nico Holmberg, Isac Berg och Elin Jakobsson.

Maisy står på Lulebos Fetfredags-scen mellan kl 17.30-18.30 ca.

Maisy Bandet Maisy består av Joel Alkberg, Nico Holmberg, Isac Berg och Elin Jakobsson.


Zacke

Zacke

Zacke har hyllats och prisats för att vara en av våra främsta textförfattare och är en av få inom hiphop-genren som lyckas återge samtiden på ett målande och inkluderande sätt. Sedan solodebuten 2010 har han levererat sylvassa texter med en musikalisk precision och ett helt eget uttryck.

Hans fjärde album nominerades på Grammisgalan 2021 i kategorin ”Årets hiphop” och mottog senare SKAP’s textpris med motiveringen ”Hiphopens centrala frågor om klass och identitet lyfter Zacke ur ett norrbottniskt perspektiv. Med en sällsynt konstnärlighet och fingertoppskänsla för textförfattande är han en av den svenska rappens mest unika förmågor. En kulturbärare som satt Luleå på hiphopkartan”.

Zacke står på Lulebos Fetfredags-scen kl 19.15 ca.


E-type

E-type började sin musikkarriär 1991 men det var när han som soloartist började jobba med Denniz Pop och Max Martin 1994 som det stora genombrottet kom. ”Set The World On Fire” var singeln som spelades i varenda radio och på varje disco i Sverige. Efter det har E-type varit en trogen ”hitmaskin” och släppt låtar som ”This Is The Way”, ”Here I Go Again”, ”Russian Lullaby”, ”Paradise”, ”Life”, ”Angels Crying”, ”Campione 2000″… och listan tar inte slut där.

E-type är en av landets mest pålitliga leverantörer av radiohits. Låtar som både fyller klubbarnas dansgolv och drar mängder av åskådare till konserter. På den punkten är det egentligen kanske inte så mycket som ändrats sedan debuten. Det har bara blivit mer.

E-type står på Lulebos Fetfredags-scen kl 20.30 ca.

E-type började sin musikkarriär 1991 men det var när han som soloartist började jobba med Denniz Pop och Max Martin 1994 som det stora genombrottet kom.