2021-02-11: Lulebos Coronaåtgärder förlängs till och med 31 maj

På grund av Coronapandemins fortsatta utveckling förlänger Lulebo nuvarande restriktioner till och med 31 maj 2021.

Det innebär följande:

  • Att inga trivselvärdsledda inomhusaktiviteter genomförs på våra trygghetsboenden under våren och sommaren.
  • Att kundmottagningen förblir stängd för drop-in-besök. Vi fortsätter med tidsbokade besök för uthämtning av nycklar och för andra ärenden. Ring 0920-23 67 30, mån-fre kl 9-12, för att boka tid för ett möte med personlig service.
  • Att vi fortsätter ta emot ansökningar om HLU (hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll). Entreprenörer som ansvarar för genomförande av underhållsåtgärder kontaktar själva berörda hyresgäster för att boka tid och för att komma överens om att hyresgästen inte ska vara i lägenheten under de tider som arbetet pågår.
  • Att utlåningstopp för hyresgästlokaler förlängs till och med 31 maj. Detta gäller inte gästlägenheterna i våra trygghetsboenden som fortfarande är tillgängliga för våra hyresgäster.
  • Att felanmälan fortsätter ta emot felanmälningar avseende såväl akuta fel (som medför fara för människor eller fastigheter) som garantiåtgärder och vanliga serviceärenden. Felanmälan informerar varje hyresgäst om att Lulebos reparatörer/entreprenörer ringer upp för att boka tid för åtgärden och att hyresgästen behöver lämna det aktuella rummet/lägenheten medan åtgärderna utförs.
  • Att fortsatt vara fortsatt försiktig vid lägenhetsvisningar och att följa de råd vi lämnat här.

Bastubad i Lulebos anläggningar är fortsatt tillåtet – max 8 personer per badtillfälle

I det här skedet utökar vi inte våra restriktioner genom att stänga ner tillgången till våra bastuanläggningar. Men för att undvika spridning av viruset och för att hålla dig själv och dina medmänniskor friska fram till dess att vaccineringarna kan erbjuda mer säkerhet och trygghet uppmanar vi alla som använder anläggningarna att följa myndigheternas regler och rekommendationer.

Även i dessa sammanhang är det viktigaste för att undvika smittspridning att inte träffas i stora sällskap (max 8 personer får vara i bastuanläggningen samtidigt) samt att inte alls besöka bastun om du har symtom som kan vara tecken på Covid-19. Vi uppmanar också alla att vara extra noga med rengöringen efter avlutat bastupass.

Ett bastubad är avkopplande och rogivande. Men vi ber dig ändå att tänka efter före bastun bokas - är det nödvändigt eller kan det vänta tills vaccinet hjälper oss att ta oss ur pandemin?

Myndigheternas rekommendationer

Lulebo följer den fortsatta utvecklingen och lyssnar på myndigheternas rekommendationer samt anpassar även framledes vår verksamhet i enlighet med detta. Vår information uppdateras vid förändringar.

Läs mer här!