Välkommen tillbaka hem till Lulebo!

Sökes: Lägenhetsköare

Under hösten 2016, som ett resultat av ett politiskt beslut i Luleå kommun, flyttades Lulebos lägenhetskö och -förmedling till den nystartade kommunala bostadsförmedlingen; Bostad Luleå. I samband med årsskiftet 2020/2021 flyttas allt tillbaka till Lulebo som ser fram emot att återigen få ta ett helhetsansvar för den egna verksamheten.

Ca 24 000 personer står idag i Bostad Luleås lägenhetskö och även om den förra flytten gick alldeles utmärkt är det lätt att undra över vitsen med att flytta kön och förmedlingsverksamheten fram och tillbaka.

- Ett av syftena med den kommunala bostadsförmedlingen var att fler fastighetsägare skulle ansluta sig och att lägenhetssökande i Luleå skulle få tillgång till ett samlat utbud av lediga lägenheter. Då det inte skedde valde Lulebo i december 2019 att säga upp avtalet för att själva ta över lägenhetskön och -förmedlingen av de egna lägenheterna, berättar Erik Öhrling, VD för Lulebo och fortsätter:

- Det blir absolut en fördel för Lulebo att vi får egen kontroll och ansvar över hela uthyrningsprocessen. Det ger oss möjlighet att både effektivisera verksamheten och förbättra servicen mot våra kunder. Bättre kännedom om kundernas önskemål och behov är också en otroligt viktig input till beslut om utveckling av Lulebos bostadsområden och för Luleås utveckling som stad.

Förberedelserna inför överflyttningen har pågått sedan i somras och Lulebos övergripande mål är att alla ska följa med, att ingen ska missa chansen. En beprövad teknisk lösning tillsammans med massor av kommunikation, ett dedikerat support-team och en generös tidplan ska göra det möjligt för alla som idag står i Bostad Luleås lägenhetskö att, på ett enkelt och säkert sätt, själva registrera sig i Lulebos nya kö och samtidigt flytta med sig och behålla sin kötid.
Det blir kostnadsfritt att stå i Lulebos kö och med en kontaktpunkt för svar på alla typer av frågor blir det också enklare både att söka lägenhet och att vara hyresgäst hos Lulebo.

- Alla som har betalat köavgiften till Bostad Luleå kommer att kunna flytta över sin kötid till Lulebos nya lägenhetskö från och med den 4 januari. Man har ett helt år på sig att själv registrera sig i Lulebos kö och samtidigt flytta över sin kötid och vi ska jobba stenhårt, hela det året, för att ingen ska missa detta, säger Erik Öhrling.

- Vi ser verkligen fram emot att få återgå till den nygamla ordningen och att få hälsa alla våra lägenhetssökande varmt välkomna tillbaka hem till Lulebo! Självklart hoppas vi också att många nya intresserade ska välja att registrera sig i Lulebos lägenhetskö.