Lyckad rivstart för Lulebos nya lägenhetsköer!

Sandra, Ulrika, Ida och Carina - några av kundmottagarna på Lulebos kundcenter.

Den 4 januari öppnade Lulebos hemsida för registrering i de nya lägenhetsköerna och överflyttning av kötid från den kommunala lägenhetskön som lades ner i samband med årsskiftet.

- Det var första arbetsdagen efter jul- och nyårshelgerna och det var dessutom en inflyttningsdag, då ett hundratal nya hyresgäster skulle få nycklarna och tillträde till sina lägenheter, minns Sandra, kundmottagare på Lulebos kundcenter och ler.

- Vi hade laddat för rusning och vilken rusning det blev!

Sandra, Ulrika, Ida och Carina ansvarar för verksamheten i bostadsbolagets nystartade lägenhetsförmedling och tillsammans med ytterligare fyra kollegor på kundmottagningen utgör de Lulebos kundcenter.

- Vi har alla arbetat stenhårt med förberedelserna inför köflytten. Vi har också tagit in extra personal, både på kundcenter och i en speciell funktion som vi kallar Flytthjälpen, för att kunna ge riktigt bra service under de första månaderna, berättar Carina och kollegorna instämmer.

- Det kändes tydligt att den här köflytten skulle bli en både stor och viktig händelse då den berör så väldigt många människor. Närmare 24 500 personer stod i Bostad Luleås lägenhetskö och det är självklart viktigt för alla dem att de kan fortsätta spara köpoäng oavsett vilken organisation som har hand om kön och lägenhetsförmedlingen.

Lulebos mål är att ingen ska missa chansen att själv registrera sig i bolagets nya lägenhetsköer och samtidigt flytta med sig och behålla sin sparade kötid. Tidplanen för köflytten är därför generöst tilltagen: man har hela året 2021 på sig att flytta över och rädda sin sparade kötid.

På den dryga månad som gått sedan den 4 januari har snart 14 000 personer registrerat sig via Lulebos hemsida.

- 11 000 av de som hittills har registrerat sig har tidigare stått i Bostad Luleås kö, men till vår stora glädje har också många helt nya intressenter valt att ställa sig i lägenhetsköerna, konstaterar Ida och Ulrika sammanfattar gruppens tankar:

- Det här är helt rätt! Det är så roligt att vi nu kan hjälpa våra kunder med alla delar av uthyrningsprocessen, från kö till kontrakt, och hela tiden medan de bor hos oss. Vi är äntligen kompletta igen - det känns som att vi själva också har kommit hem!


Behöver du hjälp med att flytta över din kötid?
Ring Lulebos Flytthjälp på 0920-23 67 99, mån-fre kl 9-12 samt kl 13-16, eller skriv till flytthjalp@lulebo.se.