Lägenhetskön och -förmedlingen flyttar hem till Lulebo

 

Under hösten 2016, som ett resultat av ett politiskt beslut i Luleå kommun, flyttades Lulebos lägenhetskö och -förmedling till den nystartade kommunala bostadsförmedlingen; Bostad Luleå. Sedan dess har Bostad Luleå skött både lägenhetskö, lägenhetsförmedling och beslut om akut medicinsk förtur för Lulebos räkning. I samband med årsskiftet 2020/2021 ska alla dessa aktiviteter flytta tillbaka, hem till Lulebo.

Fördelar för Lulebo
Lulebo ser fram emot att återigen få ta ett helhetsansvar för den egna verksamheten. Det ger oss möjlighet att både effektivisera våra processer och förbättra servicen mot våra hyresgäster och lägenhetssökande. Bättre kännedom om kundernas önskemål och behov är också en otroligt viktig input till beslut om utveckling av Lulebos bostadsområden och för Luleås utveckling som stad.

Fördelar för de lägenhetssökande
Köflytten innebär också fördelar för de lägenhetssökande. Det blir kostnadsfritt att stå i Lulebos köer och med en kontaktpunkt för svar på alla typer av frågor blir det också enklare både att söka lägenhet och att vara hyresgäst hos Lulebo.

Alla ska med!
Nu och under de närmast veckorna jobbar vi för högtryck för att göra allt klart för att kunna flytta lägenhetskön och -förmedlingen från den kommunala bostadsförmedlingen till Lulebo i början av januari. Vårt mål är att alla ska följa med, att ingen som idag står i Bostad Luleås lägenhetskö ska missa chansen att, på ett enkelt och säkert sätt, själva registrera sig i Lulebos nya köer och samtidigt flytta med sig och behålla sin kötid.

Vi ser verkligen fram emot att få återgå till den nygamla ordningen och att få hälsa alla våra lägenhetssökande varmt välkomna tillbaka hem till Lulebo! Självklart hoppas vi också att många nya intresserade ska välja att registrera sig i Lulebos lägenhetsköer.

Uppdatera dina kontaktuppgifter så missar du ingen information från oss!
Mer information om allt detta kommer att presenteras här på sidan och i många andra olika kanaler under december månad och under 2021.

Uppdatera dina kontaktuppgifter på Bostad Luleås Mina sidor och, om du redan står i parkerings- eller förrådskö hos Lulebo, på Lulebos Mina sidor samt följ oss gärna på Facebook och i Lulebo-appen så missar du ingen information från oss.

Viktiga datum

Innan årsskiftet 2020/2021: Kom ihåg att betala köavgiften till Bostad Luleå. Uppdatera dina kontaktuppgifter hos Bostad Luleå, då missar du ingen information från dom.


4 januari 2021: Lulebos hemsida öppnar för registrering i lägenhetsköerna. De som idag står i Bostad Luleås lägenhetskö och som har betalat köavgiften kan flytta med sig och behålla sin kötid.


4 januari 2021: Lediga studentlägenheter släpps för intresseanmälan* via Lulebos hemsida.


11 januari 2021: Lediga lägenheter på alla Lulebos områden släpps för intresseanmälan* via Lulebos hemsida.


31 december 2021: Sista chansen för registrering och överflyttning av kötid till Lulebos nya lägenhetskö.


* Intresseanmälan kan bara lämnas av sökande som registrerat sig i Lulebos lägenhetskö.


Mer information om detta publiceras löpande på vår hemsida.