2020-11-03: Lulebo återinför restriktioner för att minska risken för smittspridning

Till våra hyresgäster och till allmänheten

Klicka här för att ladda ner texten som PDF

Under september var vi många som äntligen kände lite hopp inför framtiden och vi på Lulebo vågade också lätta på en del av de restriktioner som införts på grund av Coronapandemin. Till exempel återupptog vi möjligheten att ansöka om HLU-åtgärder i Lulebos lägenheter och gjorde det möjligt för hyresgäster att låna våra hyresgästlokaler. Vi startade också ett försiktigt utbud av trivselvärdsaktiviteter i små grupper på våra trygghetsboenden.

Två månader senare rör sig, som de flesta har noterat, Coronasituationen tyvärr åt helt fel håll och smittspridningen ökar snabbt, inte bara i Luleå och i Norrbotten utan i hela Sverige. Vi på Lulebo vill göra vad vi kan för att hjälpa till att minska spridningen. Därför återinför vi nu, med omedelbar verkan, ett flertal åtgärder för att minska risken för smittspridning inom ramen för vår egen och våra entreprenörers verksamhet.

Från och med tisdag 3 november och under hela november månad gäller att:

 • Vår kundmottagning förblir stängd för drop-in-besök men vi fortsätter med tidsbokade besök för uthämtning av nycklar och för andra ärenden. Ring 0920-23 67 30, mån-fre kl 9-12, för att boka tid för ett möte med personlig service.
 • Vi fortsätter, tills vidare, att ta emot ansökningar om HLU (hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll). Entreprenörer som ansvarar för genomförande av underhållsåtgärder kontaktar själva berörda hyresgäster för att boka tid och för att komma överens om att hyresgästen inte ska vara i lägenheten under de tider som arbetet pågår.
 • Utlåningen av hyresgästlokaler stoppas under resten av året. Redan gjorda bokningar kommer att avbokas – Lulebo kontaktar alla berörda hyresgäster så snart som möjligt. Detta gäller inte gästlägenheterna i våra trygghetsboenden som fortfarande är tillgängliga för våra hyresgäster.
 • Felanmälan fortsätter att ta emot felanmälningar avseende såväl akuta fel (som medför fara för människor eller fastigheter) som garantiåtgärder och vanliga serviceärenden. Felanmälan ska också informera varje hyresgäst om att Lulebos reparatörer/entreprenörer kommer att ringa för att boka tid för åtgärden och att hyresgästen behöver lämna det aktuella rummet/lägenheten medan åtgärderna utförs.
 • Inga trivselvärdsaktiviteter kommer att genomföras inomhus på våra trygghetsboenden under resten av året.
 • Vi påminner om att vara fortsatt försiktig vid lägenhetsvisningar och att följa de råd vi lämnat här.

Lulebo följer den fortsatta utvecklingen och lyssnar på smittskyddsläkarens rekommendationer samt anpassar även framledes vår verksamhet i enlighet med detta. Informationen uppdateras vid förändringar.

Vi vill också passa på att uppmuntra alla våra hyresgäster att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att bromsa smittan och även fortsättningsvis:

 • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder. Använd gärna även handsprit.
 • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
 • Res bara om det är alldeles nödvändigt.
 • Om du måste resa kollektivt: håll avstånd till andra på bussen, tåget och andra allmänna färdmedel. Res inte i rusningstid om du kan undvika det.
 • Undvik folksamlingar vid fester, bröllop, dop och begravningar.
 • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
 • Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du begränsar dina sociala kontakter och undviker platser där människor samlas.

Slutligen vill vi förstås rikta ett varmt tack till våra hyresgäster för er fina samverkan och förståelse.
Tillsammans fixar vi detta!

Ta hand om er och var rädda om varandra i höstmörkret!