Trenden fortsätter - 11 % av lägenheterna tilldelas utan krav på kötid

Bildtext saknas

Det händer att det skrivs och talas om hur svårt det är att få tag på en hyreslägenhet i Luleå och att det krävs flera tiotals år i kö för att ha en chans att få skriva kontrakt.

Vi på Lulebo håller med om att den bilden kan vara sann om man menar vissa högt efterfrågade objekt i centrala stan, men den är inte sann som en allmän beskrivning av situationen i hela Luleå. 

Positiva fakta - bra för Luleå och Luleås utveckling

Vi tycker att det är viktigt för Luleå och Luleås utveckling att alla vi som bor här har en så korrekt bild som möjligt av verkligheten och att vi inte själva bidrar till att sprida bilden av ”bostadsbristen” som till stor del är en gammal sanning. Därför har vi samlat en del fakta som kan bidra till en ny och mer nyanserad beskrivning.

  • Lulebo finns till för alla - vi väljer inte våra hyresgäster och våra allmänna uthyrningsvillkor är generösare än andras.
  • Man måste däremot vara registrerad i Lulebos lägenhetskö för att kunna få kontrakt på en lägenhet.
  • Det kostar ingenting att stå i Lulebos lägenhetskö.
  • Det krävs inte så lång kötid som du tror. Lediga lägenheter tilldelas ofta till sökande på plats 9-16.
  • Mer än 11 % av alla lediga Lulebo-lägenheter (exklusive lediga studentbostäder) under 2023 tilldelades enligt först-till-kvarn-principen.
  • När möjlighet finns erbjuder Lulebo korttidsuthyrning av lägenheter på olika bostadsområden till såväl privatpersoner som företag.
  • Vi bygger för närvarande nytt i outnyttjade utrymmen i befintliga fastigheter samt på Regnvägen och på Lingonstigen.

Under 2023 publicerades totalt 1 302 lediga lägenheter på vår hemsida. 772 av dessa var vanliga hyreslägenheter medan 530 var lägenheter i olika kategoriboenden (studentbostäder samt lägenheter för hyresgäster som fyllt 65 år).

Totalt 88 (drygt 11 %) av 820 hyreslägenheter (alla lediga exklusive studentbostäder) lades ut för direktbokning vilket innebär att de kunde bokas av och tilldelas till sökande med så lite som en enda dags kötid. Det var helt enkelt de intressenter som var först till kvarn som fick möjlighet att skriva hyreskontrakt på dessa lägenheter.

*) exklusive lediga studentbostäder

   

Läs mer

I nyhetssektionen på vår hemsida kan du läsa tidigare nyheter om detta.


Ledigt just nu

Ledigt för korttidsuthyrning

När möjlighet finns erbjuder Lulebo korttidsuthyrning av lägenheter på olika bostadsområden till såväl privatpersoner som företag.

Intresserad? Kontakta oss för mer info!
Frågor om lediga lägenheter, villkor, regler, visning och kontraktsskrivning besvaras av Lulebos Kundcenter.


Snabblänkar - uthyrningsprocessen

Mer detaljerad information om uthyrningsprocessen, våra villkor för uthyrning samt allmänna bestämmelser för lägenheter, parkeringsplatser och förråd hittar du via dessa snabblänkar:


Vi hjälper dig!

Varmt välkommen att kontakta vårt Kundcenter om du har frågor om lediga lägenheter, parkeringsplatser och förråd samt om uthyrningsprocessen och hyreskontrakt.