Om TV-utbudet i våra lägenheter

LuleboTV13

I våra lägenheter ingår några fria TV-kanaler. Olika lägenheter kräver olika utrustning för mottagning av TV-signalen.

Gruppavtal med Tele2 ger lägre pris för Lulebos hyresgäster
Via Lulebos gruppavtal med Tele2 har våra hyresgäster möjlighet att se en del kanaler kostnadsfritt, däremot tillkommer en engångskostnad för digitalboxen eller tv-modulen.  Besök Tele2s hemsida för att beställa ditt abonnemang.


Digital-tv via antennuttag (COAX)

I våra äldre lägenheter finns fortfarande det klassiska antennuttaget (se bild).

TV Small - kostnadsfria kanaler i gruppavtal med Tele2
För att kunna ta emot den digitala signalen via antennuttaget och ta del av de kostnadsfria kanalerna krävs en digitalbox för Tele2 eller, om er TV har inbyggd digitalbox, en TV/CA-modul.

Digitalbox, modul och TV-apparat måste vara kompatibla för Tele2 system (gäller ej TV:n om ni använder separat digitalbox).

Kontakta Tele2 för mer information och för att beställa TV Small eller större kanalpaket. Du kan också köpa digitalbox eller TV-modul via Tele2.

www.tele2.se

Digital-TV via antennuttag

TV-uttag COAX

Denna typ av antennuttag (COAX), finns i äldre lägenheter.


Bredbands-TV via fibernät

Alla Lulebos lägenheter är utrustade med datauttag för bredband (se bild). När vi renoverar och bygger nytt installeras inte längre de klassiska antennuttagen (COAX) - det är helt enkelt den här lösningen som gäller.

Med den här lösningen väljer du själv vilken leverantör du vill teckna avtal med för ditt TV-utbud. Läs mer här!

Önskas endast de kostnadsfria TV-kanalerna som ingår i Lulebos gruppavtal med Tele2 finns produkten "Digitalt startutbud" hos Tele2.

För att kunna ta emot signalen via bredbandsuttaget och ta del av de kostnadsfria TV-kanalerna måste ni köpa en digitalbox för HD FiberLan för Tele2.

Mediaomvandlare
För att se TV via bredband krävs en mediaomvandlare*.

Med port 3 och 4 i omvandlaren styr du vilket uttag i bostaden som ska användas för tv. Mediaomvandlaren är normalt placerad i ett mediaskåp i hallen eller i klädkammaren.

*I lägenheter där mediaomvandlare inte är standard behöver du teckna ett låneavtal med Lunet för lån av mediaomvandlare. Du beställer vald tjänst hos tjänsteleverantören och kommer sedan att bli kontaktad av Lunet för mer information. Lunet kontaktar dig inom 2-3 arbetsdagar från att tjänsten är aktiverad. Om detta inte sker behöver du ta kontakt med din tjänsteleverantör.


Vi friskriver oss för förändringar i tv-leverantörernas programutbud.


Publicerad 2019-03-05. Uppdaterad 2022-02-16.

Bredbands-tv via fibernät

Bredbands-tv är möjligt i samtliga våra lägenheter via detta uttag.

  TV-uttag bredband

Exempel bredbandsuttag.


Mediaomvandlare

Mediaomvandlare

Exempel mediaomvandlare.