Så här styr du motorvärmaren och bokar bastu och tvättstuga

Bokning av bastu och tvättstuga görs efter inloggning på Mina sidor. När du loggar in ser du följande bild, notera att den gröna plattan ska markera "Kontrakt" - gör den inte det klickar du på "Kontrakt". För att boka tvättider och bastu klicka på "Boka tvättstuga/bastu". Ett nytt fönster öppnas och där finns information om hur du går tillväga. 

När du har kommit till Lulebos bokningsportal ser du dina bokningsbara resurser genom att klicka på "Boka", där ser du även dina befintliga bokningar. I mobilanpassat läge klickar du på de tre strecken uppe till vänster på skärmen. Vill du göra en ny bokning klickar du på "Boka" och plustecknet och väljer kategori för din bokning. Därefter visas ett bokningsschema där du väljer dag och tid för din bokning.

 • Om du råkar klicka på "Logga ut" i bokningsportalen. Stäng ner sidan och gå tillbaka till Mina sidor och börja om enligt ovan.

I Lulebos bokningsportal hanterar du dina bokningsbara resurser, exempelvis bastu och tvättstuga.


Motorvärmarstyrning

För att styra din motorvärmare, logga in på Mina sidor. Du hittar länken till motorvärmarstyrning under "Kontrakt". Notera att den gröna plattan ska markera "Kontrakt" - gör den inte det klickar du på "Kontrakt". För att styra din motorvärmare klicka på "Motorvärmarstyrning". Ett nytt fönster öppnas och där väljer du vad du önskar boka.


Hur hanterar jag min parkeringsplats som har Zparks lösning?

Flera av våra bostadsområden har utrustats med Zparks motorvärmarhuvar som erbjuder ny teknik och nya möjligheter för användarna. Huvarna styrs med hjälp av Zparks app, som finns att ladda ner där appar finns erbjuder både ett klassiskt motorvärmaruttag och ett uttag för elbilsladdning (man kan bara använda ett uttag åt gången). Dessa platser har individuell mätning och debitering av el som gör det möjligt för alla hyresgäster att påverka sin förbrukning och kostnad.

Så här fungerar det:

 • Börja med att ladda ner Zpark-appen till din telefon och identifiera dig som hyresgäst/användare genom att ange den verifieringskod du får via sms. Har du inte en smartphone, gå till den här sidan och följ instruktionerna.
 • Första gången du parkerar: skanna QR-koden eller uppge Zpark-id:et som finns intill QR-koden på din motorvärmarhuv. När "Access code" efterfrågas anger du de 4 sista siffrorna i ditt personnummer för att koppla din parkeringsplats till appen (se bild 1 nedan).
 • Motorvärmarstyrning enligt schema eller planerade avresetid ställs in via appen.
 • Motorvärmarstyrningen styrs efter utetemperaturen.
 • Elbilsladdning slås av och på via appen.

Bild 1

Bild 2

Skärmklipp 4

Förklaring till bild 2
Har du en bil med förbränningsmotor, använd det övre uttaget för motor- och kupévärmare. Har du en elbil, använd nedre uttaget.

Färgerna anger

 • Vitt ljus: uttaget är tillgängligt och klart att använda
 • Blått ljus: fordonet är anslutet
 • Grönt ljus: fordonet laddas
 • Gult ljus: överström
 • Rött ljus: jordfel*
  *Kontrollera alltid om jordfelsbrytaren har löst ut, då kan det vara fel på bilens utrustning. Kontrollera i appen om det finns felmeddelande innan du kontaktar vår felanmälan på telefon 0920-23 67 40.