Öppet hus i ny mötesplats för Hertsöborna

Bildtext saknas

Fredag och lördag den 16-17 juni öppnade Lulebo dörrarna och bjöd in alla Hertsöbor till den nya mötesplatsen på Domherregränd 5 (f d Servus-butiken/Idérum). Det har varit en del rörelse i huset och många har varit nyfikna på vad som är på gång. Nu var det äntligen dags för Hertsöborna att få komma in och titta på lokalerna, prata med olika tänkbara arrangörer av aktiviteter och verksamheter samt tycka till och lämna förslag på verksamhet som man vill ha i dessa lokaler.

På plats var representanter från Lulebo, Luleå kommun, Studiefrämjandet och Hertsöns Områdesgrupp som representerades av Svenska kyrkan. Evenemanget konkurrerade stenhårt med den gassande försommarsolen men flera värdefulla och trevliga möten med Hertsöbor i alla åldrar uppstod trots allt under dessa dagar.

Besökarna fick se sig runt i lokalerna och ta del av en utställning med teckningar, ord och kollage som barnen i åk 4-5 skapat om sin fritid på Hertsön under barndagen som ägde rum i lokalen den 1 juni.

I utomhusmiljön i direkt anslutning till lokalen bjöds det på underhållning av ungdomar från Studiefrämjandet och besökarna kunde sätta sig ner en stund och fika ute i solen. Några av de yngre besökarna fick utmana Lulebos VD i trädgårdsyatzy!

Bland de kommentarer som besökarna lämnade kan nämnas att föreningslivet behöver fler lokaler för sina verksamheter på Hertsön, något som denna mötesplats hoppas kunna bidra med. Enklare aktiviteter, till exempel kvällar med sällskapsspel och någon form av underhållning, fanns också med bland förslagen liksom även olika barnaktiviteter och aktiviteter kopplat till återbruk och renovering.

Nu fortsätter arbetet med att starta upp möteslokalen till hösten, det innebär bland annat att göra klart med en huvudman för verksamheten och att färdigställa med inredning och rutiner för bokning med mera. 

Öppet hus i den nya mötesplatsen på Hertsön genomfördes av Lulebo i samverkan med:

  • Studiefrämjandet
  • Luleå kommun, staben
  • Luleå kommun, kultur- och fritidsförvaltningen
  • Hertsöns Områdesgrupp/Svenska kyrkan.

Ett varmt tack till alla!


Läs mer

Öppet hus-aktiviteten genomfördes utifrån Lulebos ökade fokus på social hållbarhet och stadsdelsutveckling där bostadsområdet Hertsön är först ut.