Nypremiär för sommarjobbare hos Lulebo!

Sara-Marie Tietäväinen planerar och leder arbetet förLulebos sommarjobbare på Hertsön sommaren 2024.

Under sommaren 2024, med start den 17 juni, kommer Lulebo att ha totalt 12 ungdomar som sommarjobbare på alla våra kvarter på Hertsön.

Fyra ungdomar i taget jobbar i tre veckor innan de blir avlösta av nästa grupp på fyra sommarjobbare. Årets sommarjobbare är i åldrarna 17-18 år och de bor själva på Hertsön eller Lerbäcken vilket innebär att de kommer att ta hand om sitt eget bostadsområde.

Sommarjobbarna handleds av Sara-Marie Tietäväinen som också ansvarar för planering av verksamheten. Sara-Marie, som ser fram emot sommaren berättar:

”Det ska bli spännande att starta upp den nya verksamheten med sommarjobbare hos Lulebo. Ungdomarna kommer att få prova på flera olika typer av arbetsuppgifter samtidigt som de kommer att få använda och utveckla sina erfarenheter av samarbete. Det kommer att handla om enklare skötsel av yttre miljöer i våra bostadsområden och småjobb både ute och inne men det kan också hända att sommarjobbarna får planera och genomföra olika trevliga och hälsofrämjande aktiviteter för och med våra hyresgäster!”

"Stabil grogrund" - med barn och unga i fokus

Under det inledande arbetet med Hertsöpiloten (2021-2022) har Lulebo startat aktviteter inom ett fokusområde som vi kallar "Stabil grogrund".

Barnen är vår framtid och de är, helt naturligt, särskilt i fokus i vårt utvecklingsarbete inom ”Hertsöpiloten”.

Lulebos ambition är att på olika sätt bidra till en bra uppväxtmiljö för barn och unga i våra bostadsområden för att de ska kunna se goda möjligheter att bygga ett framtida gott liv på platsen.

Här kan du läsa mer om Hertsöpiloten och vårt arbete inom fokusområdet "Stabil grogrund".