Fyra spadar i jorden för Lulebos nästa nybyggnationsprojekt!

VD, styrelseordförande, kommunalråd och arbetschef tar första spadtaget.

Spadarna hölls av (från vänster) Lulebos styrelseordförande, Kent Ögren, Luleås kommunalråd Fredrik Hansson, Mats Funck, arbetschef på Nåiden Bygg AB samt Lulebos VD, Erik Öhrling.

Med start under hösten 2023 bygger Lulebo två punkthus med 12 respektive 14 våningar högst upp på Lingonstigen på det populära bostadsområdet Kallkällan. I husen ska totalt 152 lägenheter med 2, 3 eller 4 rum och kök finnas. Samtliga med inglasade balkonger. Inflyttning planeras preliminärt till våren 2026.

På fredag den 13 oktober satte Lulebo, tillsammans Luleås kommunalråd Fredrik Hansson och representanter för det lokala byggföretaget Nåiden Bygg AB spadarna i jorden och inledde därmed Lulebos bygge av fastigheten K10 på Kallkällan. Det största nybyggnationsprojektet på mycket länge för oss!

Lulebo köper byggtjänster och -material för en halv miljard kronor under 2023

Byggbranschen i hela Sverige, även i Norrbotten och Luleå, går på sparlåga men Lulebo bygger för fullt. Totalt köper Lulebo under 2023 tjänster och material inom byggbranschen för ungefär en halv miljard kronor.

”Vår strategi är att inte bygga i högkonjunktur, när alla andra bygger och priserna skjuter i höjden. I stället är det vi som ska bygga när ingen annan bygger.” säger Erik Öhrling, VD på Lulebo, och fortsätter:

”Det känns extra roligt att det här bygget dessutom genomförs i samverkan mellan flera lokalt förankrade leverantörer. Visst är marginalerna otroligt tuffa även i detta projekt, men vi har ett riktigt bra team och en stark projektledning som vi hoppas ska kunna hålla projektet på rätt sida om marginalerna ända in i mål.”

Kent Ögren, styrelseordförande i Lulebo förstärker: ”Både jag och Lulebos styrelse är helt trygga i bolagets strategi att vara aktören som bygger i tyngre tider. Vi är också redan nu stolta över Luleås kommande vita landmärken!”

Fredrik Hansson, Luleås kommunalråd, som anslutit både för att få mer information om projektet och för att sätta en av spadarna i jorden säger: ”Det känns kul att vi nu kommer igång med det här projektet! Det är faktiskt en viktig förutsättning för Luleås gröna omställning där vi behöver fler Lulebor som i sin tur behöver bostäder. Jag är verkligen glad och stolt över att se hur det kommunala bostadsbolaget kliver fram i detta läge!”

”Även hos oss har det varit många diskussioner kring Hur vi ska räkna? och Kommer bygget verkligen att bli av?. Bostadsbyggande med kvalitet kräver kontinuitet och vi är jätteglada över att Lulebo bygger och att vi får vara med. Särskilt som det handlar om platsgjutning som vi är riktigt duktiga på!” avrundar Mats Funck, arbetschef på Nåiden Bygg AB.

Läs mer

Här kan du läsa mer om Lulebos nybyggnation av 152 lägenheter på Kallkällan: