Brand i Lulebos hus på Lingonstigen 241

En lägenhetsbrand i Lulebos hus på Lingonstigen 241 upptäcktes tidigt på förmiddagen, torsdagen den 30 juni. Räddningstjänsten var snabbt på plats för att starta släckningsarbetet. Inga människor har kommit till skada i branden.

Huset, som är relativt nybyggt och som invigdes under hösten 2018, har 7 våningar och totalt 60 lägenheter på 2-3 rum och kök eller kokvrå. Under torsdagen var det svårt att veta hur många lägenheter som skadats och hur många hyresgäster som behöver evakueras för att deras lägenheter inte går att bo i. Vi kunde bara säga att vi skulle kunna hitta lösningar för alla hyresgäster som behövde det.

  • Samtliga hyresgäster i huset evakuerades under torsdagen. Många valde att bo en natt hos vänner eller anhöriga medan några fick bo på hotell.
  • Totalt har 21 lägenheter blivit rök- och/eller vattenskadade. Av dessa bedöms ett tiotal ta längre tid att sanera medan övriga kan saneras snabbare.
  • Hyresgäster i dessa lägenheter erbjuds ersättningsboende under saneringstiden.
  • Övriga hyresgäster får flytta tillbaka till sina oskadade lägenheter.

Vi på Lulebo är så otroligt glada och tacksamma över att inga människor har kommit till skada!
Vi vill också tacka våra hyresgäster på Lingonstigen 241 för ett riktigt fint, lösningsfokuserat samarbete och för visad omtanke om varandra! 

Sidan uppdaterad 220702, kl 10.25


Telefontid och ej tidsbokade besök inställda under fredag 1 juli
Med anledning av den lägenhetsbrand som i morse, den 30 juni, utbröt i Lulebos hus på Lingonstigen 241 ställer vi in Kundcenters och Lägenhetsförmedlingens telefontid under fredag den 1 juli. Vi kan inte heller hantera ej tidsbokade besök under fredagen då vi behöver alla tillgängliga resurser för att sköta månadens ut- och inflyttningar samt för att skapa lösningar för berörda hyresgäster i den brandskadade fastigheten.

Vi hoppas på er förståelse.