Lulebo

Mjölkudden renoveras

 

Vy mot Tuna fr Mjolkuddsvagen

Skissbild på nya trygghetsboendet, sett från Mjölkuddsvägen i riktning mot Tunastigen.

Om- och nybyggnadsprojektet på Mjölkudden är omfattande. Det handlar om stora renoveringsinsatser i befintligt bestånd. Men också om nyproduktion av ett trygghetsboende och ett parkeringshus med plats för 400 bilar.

Renovering i lägenheterna inleds under första kvartalet 2015. Det innebär att boende i första etappen ska vara utflyttade senast fredag 30 januari 2015. Vi har avsatt evakueringslägenheter på Tuna, Mjölkudden och Radiomasten. Det gäller även bilplatser. Till de som berörs i etapp två återkommer vi i god tid innan flytten närmar sig. Lägenheten ska tömmas på möbler, kläder och husgeråd. Tillsammans med Hyresgästföreningen har vi kommit överens om olika alternativ för flytt som hyresgästen själv får ta ställning till via en svarstalong.


Omfattande insatser

Tidigare har vi gjort liknande insatser på Tuna, Kallkällan och Marieberg. Det här är en del i vårt långsiktiga ägande. Fastigheterna ska underhållas och vara av så god kvalitet att det medger att de står sig under lång tid. Några av de betydande förbättringar vi genomför här är ny ventilation (spisfläkt med separat ventilationskanal) och ny köksinredning. Kök, WC och badrum får nya ytskikt, ettor och tvåor får nya ytskikt även i hall.

Vi sätter in säkerhetsdörrar med brevlåda intill lägenhetsdörren och vissa lägenheter i markplan får terrass. Samtliga lägenheter förbereds för diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare och badrummen får en ny rymlig duschplats. Även VA-ledningar byts ut. Nya lägenhets- och fastighetsnät (fiber) förbättrar internetleveranserna. För de som önskar installeras dskmaskin mot en förhöjd månadsavgift.


Lekplatser och bättre belysning

Utemiljön förbättras och förändras med bland annat nya lekplatser, cykelparkeringar under tak, utegrupper, belysning och grönområden med nya planteringar. Bland övriga insatser märks radiatorer med termostat, ILOC låssystem, nytt parkeringshus (just nu vilande pga. en överklagan).

På den här sidan publicerar vi nyheter som berör renoveringarna. Hyresgästerna informeras via gårdsmöten och brevutskick med mera.

Klickbara bilder som exemplifierar badrum och kök efter renovering.

Kundcenter

Besöksadress
Storgatan 28
Tel: 0920-23 67 00
Kontakta oss

Öppettider

1 september - 30 april
Vardagar 9 - 17

1 maj - 31 augusti
Vardagar 9 - 16

Lunchstängt 11.30 - 12.30

Dag före helgdag 9 - 13


Innergård trygghetsboendet mjölkudden 2015

Skissbild: trygghetsboendets innergård.

Vy trygghetsboende och garage 2015

Skissbild: trygghetsboendet och nya p-huset.


  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek