Lulebo

Lulebo medverkar i satsning för barn och unga i Luleå!

Under sommaren anordnar bland annat Rädda Barnen, Hyresgästföreningen, Lulebo, ABF och Luleå kommun aktiviteter för barn och unga på Hertsötorget under sommarlovet. Aktiviteterna pågår helgfria vardagar 17 juni-26 juli klockan 10-17. Invigning blir onsdag 26 juni klockan 12-20. Allt är gratis och till för att erbjuda ett roligt och meningsfullt sommarlov!

- Vi har fått ett enormt genomslag för vårt projekt såväl hos barn och unga på Hertsön som hos samarbetspartners och finansiärer. Ett superroligt projekt att jobba med, säger Åsa Koski, Rädda Barnen, initiativtagare och projektledare för Summer vibe!

Syftet med projektet är att skapa ett (ännu) bättre Luleå för barn och unga genom att erbjuda sommaraktiviteter i ett bostadsområde där barn och unga kanske inte alltid har möjlighet att resa bort under sommaren.

- Vi vill skapa ett meningsfullt sommarlov och trygghet i bostadsområdet. Glädje, samverkan och gemenskap är ledord tillsammans med jämställdhet, mångkultur och hållbarhet, fortsätter Åsa Koski.

- Barn och unga har fått komma med förslag på namn och Summer vibe! fick absolut flest röster. För oss har det varit viktigt att barn och unga varit engagerade redan på planeringsstadiet. Det är också prioriterat att barn möter andra barn, men även olika aktörer som idrottsföreningar och polisen, säger Åsa Koski.

Lulebo medverkar som en av Summer vibes! samarbetspartners, något som Lulebo styrelseordförande Kent Ögren kommenterar så här:

- Det är ett intressant projekt som riktar sig till barn och unga i ett av Lulebos bostadsområden. Att Summer vibe! den här sommaren genomförs på Hertsön faller väl in i Lulebos insatser för bostadsområdet.

- Vi har ett pågående skrapa-måla-projekt som påbörjades förra året och fortsätter i år och nästa år där Hertsön är prioriterat. Vi ser över allmäna ytor och lekplatser med mera, och byter ut det som är slitet och gammalt samt målar om det som behöver ny färg.

Samverkan med barn och unga är givetvis prio ett men även mellan barn och unga, med olika aktörer på området, med idrottsföreningar och även med Polisen och Räddningstjänsten som tex. kommer och lirar basket med ungdomarna på den unika basketplanen som är inköpt för Summer vibe!. Böckerna, basketen och kulturen är centrala delar i projektet där vi försöker hitta olika kreativa och roliga sätt att korsbefrukta de tre men även lyfta de tre delarna var för sig. Intresset för läsning och böcker har koppling till skolresultat och skolresultat har som bekant stor påverkan på att få jobb senare livet. Rörelse och fysisk aktivitet är viktigt för både den fysiska och psykiska hälsan. ”Men sen är det viktigaste att vi har roligt!” avslutar Jouni Vesa, ABF, eldsjäl i Luleå och engagerad i projektet från start.

Vill du lira streetbasket, dansa, bläddra i en bok eller bara komma på ett allmänt skönt häng? Välkommen till Summer vibe! på Hertsötorget. Här finns något för de flesta. Vi har aktiviteter alla helgfria vardagar 17 juni-26 juli från kl. 10 till 17. Allt är gratis och till för att du ska få ett roligt och meningsfullt sommarlov!

En gång i veckan kommer det hända extra spännande aktiviteter, så håll koll på @summervibelulea på Facebook och Instagram eller hashtaggen #summervibe! för de senaste uppdateringarna och schema.

Klicka på logotypen och läs mer om Summer vibe!

 

 

 

 

 

Klicka på bilderna för att visa dom i större format.


  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek
  • Visa full storlek