Explosion i lägenhet på Bergnäset

En explosion i en av Lulebos lägenheter inträffade klockan 23.30 natten till lördag den 9 oktober på Stengatan 69 på bostadsområdet Bergnäset. Ingen av de fyra som befann sig i lägenheten har rapporterats allvarligt skadad. Cirka 20 personer boende i den berörda trappuppgången evakuerades efter händelsen till en sporthall i närheten, för att sedan inkvarteras på hotell över natten. Ingen av de övriga hyresgästerna är skadad.

Isolerad händelse

Polisen betraktar explosionen som en isolerad händelse och fyra personer är gripna. Utredning pågår. Bombexperter kommer att undersöka platsen under dagen.

Skador på fastigheten

På grund av pågående polisundersökning har Lulebo inte tillträde till lägenheten och kan därför inte göra en bedömning av skadornas omfattning. Det är oklart när de boende i trappuppgången kan återvända.

Bergnäskyrkan öppen för oroliga

Kommunens POSOM-grupp, som består av personal från räddningstjänsten, socialförvaltningen, kommunhälsan, polisen och Svenska kyrkan, är inkopplad.

Under lördagen håller Bergnäskyrkan öppet klockan 12.00 – 14.00 för dig som känner oro och behöver stöd. Om behov finns kan öppettiden förlängas.
Personal ur POSOM-gruppen finns på plats och tar emot dig.

Läs mer om POSOM Länk till annan webbplats.